Теми статей
Обрати теми

Податок на репатріацію необхідно сплачувати за фактом перерахування коштів

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Податок на репатріацію необхідно сплачувати за фактом перерахування коштів

 

Підприємство уклало агентський договір з нерезидентом, згідно з яким отримує кошти в національний валюті, що належать нерезиденту. Щомісячно підписуються акти виконаних робіт, в яких указана сума заборгованості у гривнях та в доларах США. З якої суми необхідно сплачувати податок на репатріацію: за актом виконаних робіт чи за фактом перерахування коштів?

 

Згідно з

п. 13.2. Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР резидент або постійне представництво нерезидента, що здійснюють на користь нерезидента або уповноваженої ним особи будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України, отриманого таким нерезидентом від провадження господарської діяльності (у тому числі на рахунки нерезидента, що ведуться у гривнях), крім доходів, зазначених у пунктах 13.3 — 13.6, зобов’язані утримувати податок з таких доходів, зазначених у п. 13.1 цієї статті, за ставкою у розмірі 15 % від їх суми та за їх рахунок, який сплачується до бюджету під час такої виплати, якщо інше не передбачено нормами міжнародних угод, що набрали чинності.

Отже,

податок на репатріацію необхідно сплачувати за фактом перерахування коштів, оскільки зобов’язання підприємства за сплату податку на доходи нерезидента виникає в момент виплати такого доходу.

 

Наталія БАБЕНКО,
старший державний податковий інспектор ДПІ
у Дніпровському районі
м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі