Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Чергові ступені ризику — тепер для грального бізнесу

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 02.04.2009 р. № 303

Чергові ступені ризику — тепер для грального бізнесу

 

Відповідно до

Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V (див. ком. «Закон про перевірки набере чинності наприкінці 2007 року» // «БТ», 2007, № 28, с. 4) періодичність проведення планових заходів державного контролю встановлюється відповідним органом влади залежно від ступеня ризику від здійснення такої діяльності.

Кабмін затвердив

Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від господарської діяльності:

— з випуску та проведення лотерей і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю);

— з організації діяльності з проведення азартних ігор (крім лотерей) і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

Для діяльності з випуску та проведення лотерей такими критеріями є

: дотримання під час випуску та проведення лотерей фінансових нормативів, установлених законодавством; рівень розгалуженості мережі точок розповсюдження лотерей; розмір сформованого статутного капіталу оператора лотереї; дотримання вимог законодавства в зазначеній сфері. Для них установлено 3 ступені ризику високий (планові перевірки госпсуб’єктів проводяться з періодичністю не частіше 1 разу на рік), середній (не частіше 1 разу на 3 роки) та незначний (не частіше 1 разу на 5 років).

Для діяльності з проведення азартних ігор (крім лотерей) такими критеріями є

: розмір сформованого статутного капіталу організатора азартної гри; строк здійснення зазначеної діяльності; розмір коефіцієнта забезпеченості призового фонду; розмір коефіцієнта фінансової незалежності; дотримання вимог законодавства у відповідній сфері. Для них установлено 3 ступені риски: високий (планові перевірки таких госпсуб’єктів проводяться з періодичністю не частіше 1 разу на рік), середній (не частіше 1 разу на 3 роки), незначний (не частіше 1 разу на 5 років).

Постанова

набрала чинності 10.04.2009 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 02.04.2009 р. № 303)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі