Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Зміни в декларації про доходи і майновий стан для отримання всіх видів соціальної допомоги

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 13.02.2009 р. № 58

Зміни в декларації про доходи і майновий стан для отримання всіх видів соціальної допомоги

 

Згідно з

постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 250 «Про затвердження Порядку призначення та виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям» (зі змінами) та з метою вдосконалення процедури заповнення відомостей про доходи і майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, Мінпраці внесло зміни до форми декларації про доходи і майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 22.07.2003 р. № 204.

Змінами

розділи VI і VII викладено в новій редакції.

Так, у

розділі VI тепер необхідно зазначати відомості про такі додаткові джерела для існування з описом характеристик їх отримання та використання: здавання в наймання чи оренду житлового приміщення (будинку) або її частини; один або кілька членів сім’ї працюють без оформлення трудових відносин у встановленому порядку; можливість одержання доходу від утримання худоби, птиці, інших тварин; дохід від народних промислів; використання наявної сільськогосподарської техніки, вантажної машини, мікроавтобуса; заощадження (що мають документальне підтвердження); грошові перекази; інші види додаткових джерел для існування.

У

розділі VII тепер необхідно зазначати відомості про всі витрати, здійснені протягом 12 місяців перед зверненням, а не лише про ті, що перевищували 10 прожиткових мінімумів для сім’ї, у тому числі: придбання земельної ділянки; придбання квартири (будинку); придбання автомобіля, транспортного засобу (механізму); придбання будівельних матеріалів; придбання інших товарів довгострокового вжитку; придбання іншого майна; оплата послуг з будівництва, ремонту квартири (будинку); оплата послуг з ремонту автомобіля, транспортного засобу (механізму); оплата послуг телефонного (у тому числі мобільного) зв’язку; оплата послуг з навчання; оплата інших послуг.

Зауважимо, що раніше в зазначених розділах декларації деталізація додаткових доходів та витрат не здійснювалася.

Нагадаємо, що

наказом № 204, крім форми декларації, затверджено також і форму довідки про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб.

У статті

«Дитячі допомоги — що повинні знати роботодавець і працівник» // «БТ», 2008, № 40, с. 27 ми розповідали, як отримати допомогу по догляду за дитиною до трьох років у більшому розмірі, ніж 130 грн., особі, яка фактично здійснює догляд за дитиною, використовуючи декларацію, затверджену наказом № 204, а про нюанси отримання соціальної допомоги читайте в «Калейдоскопі документів» «Сукупний дохід сім’ї для соціальної допомоги у 2009 році» // «БТ», 2009, № 3, с. 12.

Наказ

набрав чинності 21.03.2009 р.

(Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 13.02.2009 р. № 58)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі