Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Порядку реєстрації проектної декларації

Редакція БТ
Постанова від 22.07.2009 р. № 759

ПРОЕКТНА ДЕКЛАРАЦІЯ:

Кабмін затвердив Порядок її реєстрації

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 22.07.2009 р. № 759

«Про затвердження Порядку реєстрації проектної декларації»

 

Нагадаємо, що згідно зі змінами, внесеними

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення фінансових механізмів здійснення інвестицій у будівництво житла» від 18.12.2008 р. № 692-VI* до Закону України «Про планування та забудову територій» від 20.04.2000 р. № 1699-ІІІ (далі — Закон № 1699), для спорудження об’єктів житлового будівництва, фінансування яких здійснюється з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб, дозвіл на виконання будівельних робіт надається інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю тільки після опублікування проектної декларації, яка зареєстрована у визначеному законодавством порядку.

* Детальніше див. ст. «Будівництво: зміни в механізмах інвестування за допомогою ФФБ та ФОН» // «БТ», 2009, № 12, с. 14.

І ось Кабмін

постановою, що коментується, затвердив Порядок реєстрації проектної декларації та її форму. Згідно з цим Порядком проводити реєстрацію такої декларації будуть:

— Держархбудінспекція — за об’єктами, проекти будівництва яких затверджуються Кабміном, органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери їх управління, а також за іншими об’єктами будівництва;

— територіальні органи Держархбудінспекції — за об’єктами будівництва, що розташовуються на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Для здійснення реєстрації проектної декларації забудовнику або уповноваженому ним представнику потрібно подати до інспекції

заяву про реєстрацію проектної декларації (або змін до проектної декларації) за формою згідно з додатком 1 до Порядку. Разом із заявою також подаються два примірники заповненої проектної декларації та їх електронна копія, що готуються у програмі Microsoft Word (формат RTF, шрифт Times New Roman чотирнадцятого розміру). Форма проектної декларації наведена у додатку 2 до Порядку.

Після отримання заяви та декларацій інспекція перевіряє повноту інформації, зазначеної у проектній декларації, та проводить її реєстрацію

в день подання документів. При цьому у випадку, коли декларація не відповідає вимогам законодавства та цього Порядку, інспекція має право повернути таку декларацію забудовнику без реєстрації у той же строк, що і проводиться реєстрація.

Роз’яснення щодо заповнення проектної декларації надаються Держархбудінспекцією.

Слід також зазначити, що при зміні будь-яких даних, що містяться у проектній декларації, забудовник зобов’язаний звернутися до інспекції, яка зареєструвала проектну декларацію, для реєстрації змін до неї. При цьому реєстрація цих змін проводиться у тому ж порядку, що і реєстрація проектної декларації.

Слід пам’ятати: затверджену проектну декларацію потрібно опубліковувати в ЗМІ (

ст. 29 Закону № 1699). ЗМІ, де має публікуватися проектна декларація, зазначається Держархбудінспекції у формі проектної декларації при її реєстрації. Як передбачено проектом наказу Мінрегіонрозвитку «Про оприлюднення у засобах масової інформації проектної декларації», таким ЗМІ буде газета «Урядовий кур’єр».

Постанова, що коментується, набирає чинності з дня її офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано). Зазначимо, що нові вимоги Закону № 1699 щодо необхідності подання проектної декларації набрали чинності з 13.06.2009 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі