Виробникам харчової продукції без оцінки якості тепер не обійтися
Мінагрополітики
з метою забезпечення населення якісними продуктами харчування та на виконання вимог ДСТУ 3946-2000 і ДСТУ 4582:2006 затвердив Положення про Центральну галузеву дегустаційну комісію з оцінки якості (далі — ЦГДК): спирту, горілок, горілок особливих, лікеро-горілчаних та слабоалкогольних напоїв; кондитерських виробів, харчових концентратів, кави, чаю та напоїв на їх основі; олійно-жирової продукції ; пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних і питних вод, сиропів та концентратів; продуктів дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції харчової продукції, яка випускається підприємствами Української спілки об’єднань, організацій і підприємств по виробництву продовольчих товарів «Укрпродспілка»; хлібобулочних, борошняних кондитерських та макаронних виробів.Положеннями
установлено, що:—
виробництво нового виду зазначених харчових продуктів може здійснюватися лише за наявності позитивного висновку ЦГДК, рішення якої оформляється протоколом засідання;— для оцінки харчових продуктів підприємствам необхідно подавати відповідний
пакет документів, а також зразки харчових продуктів, перелік яких наведено в Положеннях;—
вартість зразків продукції, поданих до ЦГДК, витрати на їх доставку до місця призначення відшкодовує підприємство-виробник.Наказ
набрав чинності 07.08.2009 р.(Наказ Мінагрополітики від 14.05.2009 р. № 332)