Теми статей
Обрати теми

Держапробація та випробування сільгосп-ГМО

Редакція БТ
Постанова від 23.07.2009 р. № 808

Держапробація та випробування сільгосп-ГМО

 

Кабмін послідовно продовжує нормотворчість щодо

генетично модифікованих організмів (далі — ГМО). Сьогодні Кабмін затвердив:

1)

Порядок проведення державної апробації (випробування) генетично модифікованих організмів сортів сільськогосподарських рослин у відкритій системі, згідно з яким при держапробації ГМО визначається ступінь впливу на: збільшення ареалу дикорослих рослин та засміченість ними посівів культурних рослин унаслідок неконтрольованого розмноження; джерела інфекцій; продукування особливих специфічних речовин у вегетативних та генеративних органах рослин, що стимулюють розмноження шкідників. Держапробація провадиться для кожного виду ГМО за методикою, затвердженою Мінагрополітики за погодженням з Мінприроди та МОЗ;

2)

Порядок державної реєстрації генетично модифікованих організмів сортів сільськогосподарських рослин у відкритій системі, яким установлено, що держреєстрація ГМО: провадиться Мінагрополітики; може не провадитися за наявності науково-обґрунтованої інформації про небезпеку ГМО для здоров’я людини чи навколишнього природного середовища під час його використання за призначенням; провадиться безкоштовно строком на 5 років.

Утратив чинність

Тимчасовий порядок увезення, державного випробування, реєстрації та використання трансгенних сортів рослин в Україні ( постанова КМУ від 17.08.98 р. № 1304).

(Постанова КМУ від 23.07.2009 р. № 808)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі