Теми статей
Обрати теми

Кошти, отримані з банківського рахунку на позику, використали не за цільовим призначенням

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Кошти, отримані з банківського рахунку на позику, використали не за цільовим призначенням

 

Підприємство отримало кошти в касу для надання працівнику позики. Але через певні причини працівник відмовився від отримання позики. Чи не буде на підприємство накладено штраф, якщо з цих коштів воно виплатить заробітну плату своїм працівникам?

(м. Харків)

 

Використання отриманих у банку коштів не за цільовим призначенням до 15.02.2005 р. згідно з

п. 2.17 Положення № 72, було заборонено. За таке порушення відповідно до абзацу сьомого ст. 1 Указу № 436 на підприємство (підприємця) накладався штраф у розмірі витраченої готівки.

Але з набранням чинності з 15.02.2005 р. новим

Положенням № 637, яке замінило Положення № 72, норму, що забороняла використання суб’єктами господарювання власних готівкових коштів, що одержані з банківського рахунку за грошовим чеком, виключно за цільовим призначенням, було скасовано. Тому підприємства (підприємці) на теперішній час мають право виплачувати заробітну плату з коштів, які взято в банку не на виплату заробітної плати, а на інші цілі. Таку думку підтримує і Нацбанк (листи НБУ від 01.04.2005 р. № 11-113/1077-3214 та від 26.01.2005 р. № 11-111/226-703).

Водночас в

Указі № 436 збереглася норма, що встановлює штраф за використання одержаних в установі банку готівкових коштів не за цільовим призначенням. Однак вона не застосовується, оскільки вимога щодо цільового використання коштів відсутня. Більш того, незастосування цього штрафу обґрунтоване положеннями ЦКУ, згідно з яким суб’єкти господарювання можуть вільно розпоряджатися власними коштами, що знаходяться на їх банківських рахунках, і банки не мають права визначати і контролювати напрями використання грошових коштів клієнта (ст. 1066, 1067, 1068, 1074). Тому юридичних підстав для накладення штрафних санкцій на підприємство немає. Нацбанк з такою точкою зору погоджується, про що вказав в листі від 01.03.2005 р. № 11-111/680-1907*.

* Див. ком. «НБУ роз’яснив окремі норми Положення про касові операції» // «БТ», 2005, № 10, с. 6.

Отже,

підприємства, які отримали в банку за грошовим чеком власні грошові кошти на видачу позики, за необхідності можуть спрямовувати їх на виплату заробітної плати, при цьому до них не застосовуються жодні штрафні санкції.

Слід зазначити і те, що якщо підприємство прийняло рішення виплатити заробітну плату з коштів, які взяті на інші цілі, то воно повинно сплати соцвнески і податок з доходів фізичних осіб із зарплати найманих працівників у строки, наведені у таблиці на с. 10.

Як бачимо, коли на виплату зарплати використано готівку, отриману в банку на інші цілі, підприємство уникає необхідності

перераховувати пенсійні внески у розмірі не менше 1/3 коштів, призначених для виплати заробітної плати (тобто від зарплати на руки), оскільки ці кошти вже знаходяться в касі підприємства.

 

Сергій ДЕЦЮРА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі