Теми статей
Обрати теми

Про надання відпустки одинокій матері

Редакція БТ
Лист від 19.05.2009 р. № 5565/0/14-09/13

ДОДАТКОВА ВІДПУСТКА «НА ДІТЕЙ»:

як розлученій жінці підтвердити статус одинокої матері

 

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 19.05.2009 р. № 5565/0/14-09/13

«Про надання відпустки одинокій матері»

 

Порядок надання додаткової відпустки «на дітей» установлено

ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки). Серед категорій працівників, які мають право на таку відпустку, указана одинока мати***.

*** Право на цю відпустку має також і одинокий батько, який виховує дитину без матері (у тому числі і в разі тривалого перебування матері в лікувальній установі), тому багато що з викладеного в коментованому листі застосовне і для цього випадку.

Складність полягає в тому, що ні чіткого визначення одинокої матері для цієї мети, ні чіткого переліку документів, що підтверджують статус одинокої матері, у законодавстві немає. Це породжує різні підходи у визнанні працівниці одинокою матір’ю, про що свідчать численні (але при цьому не одностайні) роз’яснення Мінпраці з цього питання.

Як справедливо зазначено в

листі, що коментується сьогодні, якщо жінка дійсно є одинокою матір’ю, тобто не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька дитини або запис про батька дитини зроблено в установленому порядку за вказівкою матері, або вдовою, то вона беззастережно має право на таку відпустку. Проблема виникає з розлученими жінками, оскільки в таких випадках батько в дитини є і, як правило, він спілкується з дитиною та бере участь у її вихованні.

При визначенні одинокої матері слід орієнтуватися на

п. 5 ч. 12 ст. 10 Закону про відпустки, де зазначено, що такою визнається жінка, яка виховує дитину без батька. Інакше кажучи, вона не зобов’язана самотужки ще й утримувати дитину, тобто факт отримання чи неотримання розлученою жінкою аліментів не повинен братися до уваги. Головне — довести, що мати виховує дитину без батька. І тут, слід зауважити, позиція Мінпраці ужорсточилася і тепер зводиться до того, що право на відпустку визнається лише в тому випадку, якщо батько взагалі не бере участі у вихованні дитини.

Раніше Мінпраці дотримувався такої думки (

листи від 06.07.2006 р. № 247/13/116-06, від 04.06.2007 р. № 132/13/133-07): батька можна визнати таким, який бере участь у вихованні дитини,тільки в тому випадку, якщо він або проживає разом з дитиною, або якщо є інші докази щоденної участі батька в її вихованні. При такому підході довідка ЖЕКу про те, що батько проживає окремо від дитини, була одним із підтверджуючих документів, що батько не бере щоденної участі у вихованні дитини, а отже, мати дитини визнавалася одинокою.

Потім Мінпраці почало змінювати свою думку (

лист від 14.04.2008 р. № 235/0/15-08/13)*: мовляв, однієї тільки довідки з ЖЕКу вже недостатньо та потрібні інші підтвердження того, що батько не бере участі у вихованні дитини. І в роз’ясненні, що сьогодні коментується, Мінпраці продовжує цю лінію (див. «Розлучена працівниця має довести, що батько її дитини взагалі не бере участі в її вихованні»).

* Згідно з листом Мін’юсту від 06.08.2008 р. № 7176-0-33-08-21 це роз’яснення Мінпраці підлягає скасуванню та негайному відкликанню з місць застосування, однак цього не сталося.

 

Розлучена працівниця має довести, що батько її дитини взагалі не бере участі в її вихованні

Витяг із листа, що коментується

«Чинне законодавство не містить конкретного переліку документів, які слід пред’явити жінці, яка виховує дитину без батька, для отримання додаткової соціальної відпустки.

Тому одним із документів для підтвердження того, що батько не бере участі у вихованні дитини, можуть бути:

рішення суду про позбавлення відповідача батьківських прав, рішення органів опіки та піклування або суду щодо участі батька у вихованні дитини, ухвала суду або постанова слідчого про розшук відповідача у справі за позовом про стягнення аліментів, тощо.

Крім того, підтвердженням

відсутності участі батька у вихованні дитини може бути акт, складений соціально-побутовою комісією, створеною первинною профспілковою організацією чи будь-якою іншою комісією, утвореною на підприємстві, в установі, організації, а також довідка зі школи про те, що батько не бере участі у вихованні дитини (не спілкується з вчителями, не забирає дитину додому, не бере участі в батьківських зборах) тощо.

Отже, розлучена жінка, яка дійсно виховує сама дитину (без батька), для отримання додаткової соціальної відпустки має надати копію свідоцтва про народження дитини, копію свідоцтва про розірвання шлюбу

та документ, який підтверджував би те, що батько не бере участі у вихованні дитини».

 

Позитивним моментом цього

листа можна вважати те, що питання про присвоєння працівниці статусу одинокої матері для цілей Закону про відпустки може вирішуватися всередині підприємства або створеної ним профспілки. Від себе додамо: крім довідок зі школи, дитячого саду, ЖЕКу, різних секцій, гуртків, спортивних організацій, які відвідує дитина, при складанні акта до уваги можна брати й показання свідків — сусідів, родичів, самої дитини тощо. Як ви розумієте, ні форми акта, про який ідеться в листі, що коментується, ні вимог до його змісту і доказової бази в законодавстві немає — у кожному випадку питання вирішуватиметься індивідуально, що дещо розв’язує руки роботодавцю.

Зауважимо: крім права на додаткову відпустку «на дітей», одинокі матері (батьки) мають право на надання їм щорічних відпусток у будь-який зручний для них час, а не згідно з графіком роботи, складеним власником чи уповноваженим ним органом (

п. 5 ч. 12 ст. 10 Закону про відпустки).

Підсумовуючи, доходимо висновку, що розлученій жінці для визнання одинокою матір’ю потрібно довести, що батько дитини порушує свої обов’язки щодо участі в її вихованні*, тобто просто зовсім не бере участі в цьому процесі.

* Згідно з ч. 2 ст. 157 Сімейного кодексу України від 10.01.2002 р. № 2947-ІІІ той з батьків, який проживає окремо від дитини,

зобов’язаний брати участь у її вихованні та має право на особисте спілкування з нею.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі