Теми статей
Обрати теми

З’явився митний Порядок здійснення комплексних операцій з товарами

Редакція БТ
Наказ від 29.10.2009 р. № 1034

З’явився митний Порядок здійснення комплексних операцій з товарами

 

Держмитслужба затвердила

Порядок здійснення комплексних операцій з товарами, які переміщуються під митним контролем митною територією України. Він поширюється на комплексні операції* з товарами, що переміщуються через митний кордон України автомобільним і залізничним транспортом, у тому числі розміщеними в/на авіаційних або водних транспортних засобах, під митним контролем митною територією України підприємствами, і не поширюється на переміщення алкогольних напоїв і тютюнових виробів, на які встановлено акцизний збір.

* До комплексних операцій належать операції з: повного або часткового навантаження, вивантаження і перевантаження товарів з одного транспортного засобу на інший (у тому числі зі зміною виду транспорту); заміни тягача; усунення пошкоджень упаковки; розпаковування, упаковування і перепакування товарів.

Комплексні операції

провадяться в зонах митного контролю, створених митними органами і розташованих: на складах тимчасового зберігання, на митних ліцензійних складах або в інших місцях, визначених митними органами відповідно до законодавства. Причому якщо такі операції здійснюються з ініціативи власника товарів або уповноваженої ним особи, то вони провадяться за рахунок цих осіб.

Погодження

на проведення комплексних операцій здійснюється протягом однієї доби з дати надходження складеної в довільній формі письмової заяви одержувача товарів (або уповноваженої ним особи, або експедитора, або перевізника) до митного органу, у зоні діяльності якого планується проведення цих операцій.

(Наказ від 29.10.2009 р. № 1034, набере чинності через 45 днів після його офіційного опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі