Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Рентна плата за природний газ: установлено коригувальний коефіцієнт до ставки

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 25.12.2008 р. № 798-VI

Рентна плата за природний газ: установлено коригувальний коефіцієнт до ставки

 

Законодавці внесли зміни до

розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 03.06.2008 р. № 309-VI (див. ком. «Увага! Держбюджетні норми знову діють — Верховна Рада прийняла «відновлювальний» закон» // «БТ», 2008, № 23, с. 4).

Установлено, що

коригувальний коефіцієнт застосовується в кожному податковому (звітному) періоді до ставок рентної плати за природний газ (у тому числі нафтовий (попутний) газ), що використовується не для формування ресурсу природного газу для потреб населення, а з метою формування запасів газу в підземних сховищах та для інших цілей. Розміри зазначених ставок становлять:

— 300 грн. за 1000 куб. м видобутого природного газу;

— 200 грн. за 1000 куб. м видобутого природного газу з покладів, що повністю залягають на глибині понад 5000 метрів, на ділянках надр (родовищах) у межах території України.

Величина коригувального коефіцієнта обчислюється Мінфіном

за даними Держмитслужби шляхом ділення середньої митної вартості імпортного природного газу, що склалася у процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України за звітний період, на базову ціну, що дорівнює 179,5 дол. США за 1000 куб. м.

Мінекономіки щомісяця до 10 числа наступного звітного (податкового) періоду розміщує величину коригувального коефіцієнта на своєму офіційному веб-сайті у спеціальному розділі та надає відповідну інформацію ДПАУ

.

Закон

набув чинності 01.01.2009 р.

(Закон України від 25.12.2008 р. № 798-VI)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі