Теми статей
Обрати теми

Порядок заповнення додатка 5 до декларації з ПДВ

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Порядок заповнення додатка 5 до декларації з ПДВ

 

Запитання

Р’С–РґРїРѕРІС–РґСЊ

Чи можна в розділах І та II Розшифровки податкових зобов’язань і податкового кредиту в розрізі контрагентів (додаток 5 до декларації з ПДВ) додавати рядки? Якщо так, то як це робити?

Кількість рядків у додатку 5 не обмежена. Якщо декларація заповнюється в електронному вигляді, то рядки можна додавати безпосередньо до електронної форми додатка 5. Якщо декларація подається в паперовому вигляді та рядків для заповнення не вистачає, то можна скористатися ще одним бланком додатка 5 і вже в ньому продовжити нумерацію рядків та підбити підсумок по

рядку «Усього за місяць (квартал) (рядок 1 декларації), в тому числі». При цьому рекомендуємо на першому аркуші додатка 5 зробити позначку про наявність інших аркушів

Як заповнюються рядки в додатку 5 до податкової декларації в розрізі контрагентів?

Розшифровки податкового зобов’язання (розділ І) і податкового кредиту (розділ II) мають подаватися в розрізі контрагентів. Тому до додатка 5 не варто переносити підряд усі рядки з Реєстру отриманих та виданих податкових накладних (далі — Реєстр). Необхідно згрупувати операції за контрагентами (покупцями та постачальниками). Наприклад, якщо протягом звітного податкового періоду було виписано кілька податкових накладних тому самому покупцю, то в додатку 5 таку інформацію слід відобразити одним рядком

Який порядок заповнення розділу II додатка 5 до декларації з ПДВ, якщо придбані товари частково використовуються в оподатковуваних операціях?

У разі використання отриманих товарів (послуг) в оподатковуваних і не оподатковуваних ПДВ операціях розподіл податкового кредиту провадиться відповідно до вимог п.п. 7.4.3 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР, а відображення в додатку 5 здійснюється у відповідних його розділах «Операції з придбання з ПДВ, які надають право формування податкового кредиту» та «Операції з придбання з ПДВ, які не надають права формування податкового кредиту». У цьому випадку одного контрагента буде відображено в розділі II двічі (лист ДПАУ від 14.04.2008 р. № 7681/7/16-1117, запитання № 6)

Який період слід зазначати платнику в гр. 3 розділу II додатка 5 у разі включення до податкового кредиту суми ПДВ за заявою, скаргою на постачальника, який відмовляється надати податкову накладну?

При заповненні гр. 3 слід ураховувати такі нюанси: — у цій графі зазначаються період виписування документа, що дає право на податковий кредит, а не період його отримання. Якщо документом, що дає право на податковий кредит, є заява зі скаргою, то у гр. 3 указується період, в якому податкову накладну мало бути виписано постачальником. Це буде той період, за який подається декларація (лист ДПАУ від 19.05.2008 р. № 10061/7/16-1417, запитання № 6); — графа заповнюється арабськими цифрами. Наприклад, якщо податкову накладну має бути виписано у грудні 2008 року, то у гр. 3 слід проставити «12.2008» (лист ДПАУ від 14.04.2008 р. № 7681/7/16-1117, запитання № 2).

гЂЂ

Наталія ГОЛОСКУБОВА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі