Теми статей
Обрати теми

Особливості накладення санкцій за порушення порядку застосування РРО

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Особливості накладення санкцій за порушення порядку застосування РРО

 

Актом перевірки нашого підприємства зафіксовано декілька видів порушень щодо порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій. Як можуть бути застосовані до нас фінансові санкції, якщо відповідальність за різні порушення передбачено одним пунктом статті Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та визначено одним розміром?

 

Статтею

17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР (далі — Закон) передбачено відповідальність суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Наголосимо, що деякими пунктами

ст. 17 Закону перелічено різні види порушень, при цьому розмір фінансової санкції однаковий.

Зокрема,

п. 3 ст. 17 Закону передбачено застосування фінансової санкції в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне із п‘яти порушень.

Якщо актом перевірки зафіксовано декілька видів порушень, різних за змістом, то фінансова санкція застосовується за кожне порушення, хоча відповідальність за декілька порушень визначено одним пунктом.

Наприклад, якщо при перевірці виявлено два порушення: перше — порушення встановленого порядку використання розрахункових квитанцій, друге — незбереження розрахункових квитанцій протягом трьох років після їх закінчення, то на підприємство згідно з п. 3 ст. 17 Закону можуть накласти два штрафи по 340 грн. кожен.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі