Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій у новій редакції

Редакція БТ
Наказ від 21.01.2009 р. № 7

ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР РРО —

чергові зміни

 

Наказ Державної податкової адміністрації України від 21.01.2009 р. № 7

«Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій у новій редакції»

 

Наказом

, що коментується ДПАУ затвердила новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (далі — Держреєстр РРО ). Відповідно втратив чинність попередній Держреєстр РРО, який був затверджений наказом ДПАУ від 10.09.2008 р. № 581.

У порівнянні з попередником, новий

Держреєстр РРО доповнено одним портативним електронно контрольно-касовим апаратом ГНОМ 302.04 з версією внутрішнього програмного забезпечення (ПЗ) ГНОМ 302/03-01* (торгівля; громадське харчування; сфера послуг).

* Заявник та виробник цього РРО ДНВП «Електронмаш» (м. Київ), строк первинної реєстрації в органах державної податкової служби 18.10.2010 р.

Деякі моделі РРО переміщено з першого розділу

Держреєстра РРО (РРО, дозволені до первинної реєстрації) до другого (РРО, первинна реєстрація яких не проводиться) у зв’язку із закінченням строку їх первинної реєстрації. А це означає, що первинну реєстрацію таких моделей РРО в податкових органах відтепер не проводитимуть, але використовувати такий РРО в господарській діяльності можна до того часу, доки не закінчиться строк служби РРО, установлений в технічній документації.

Слід зазначити, що до другого розділу

Держреєстра РРО також було перенесено всі моделі РРО (крім електронних таксометрів ЄВРО ТАКС EL), які виробляв АТЗТ «Датекс Україна» (м. Київ). Це, напевно, відбулося через те, що компанія припинила виробляти ці моделі РРО**. Однак вони не були виключені з першого розділу Держреєстра РРО, оскільки на зміну цій компанії їх виробництво розпочато ДП «Компанія «ATLAS» (м. Київ).

** Первинна реєстрація таких РРО дозволяється, якщо вони були виготовлені до 31.12.2008 р.

Крім цього, з першого розділу

Держреєстра РРО зовсім було виключено електронний контрольно-касовий реєстратор МАРІЯ-301МТМ.01 з версією ПЗ М301Т4, незважаючи на те, що в попередній редакції Держреєстра РРО строк первинної реєстрації цього РРО повинен був закінчитися лише 26.04.2010 р. Тому будьте обережні при використанні такої моделі РРО.

Також новий

Держреєстр РРО доповнений новими версіями ПЗ (див. таблицю на с. 8):

Нагадаємо, що

Держреєстр РРО або зміни до нього мають бути оприлюднені в 10-денний термін після їх затвердження ДПАУ на її офіційному сайті та у визначених нею друкованих засобах масової інформації. На сьогоднішній день наказ, що коментується, розмішений на сайті ДПАУ. Він набув чинності 21 січня 2009 року.

 

Назва моделі та модифікація РРО

Нові версії ПЗ

1.1. Портативні електронні контрольно-касові апарати

СЛОГ-МІКРО.01; СЛОГ-МІКРО.02

400/НА 04-051

MINI-500ME

56-02

MINI-500.02ME

52-05

2. Електронні контрольно-касові реєстратори

DATECS FP 3530T

1.31 UA

DATECS FP-Т260

2.02

1

Дозволяється застосування РРО із зазначеними версіями внутрішнього програмного забезпечення в режимі формування і зберігання контрольної стрічки у вигляді електронного документа (без одночасного друкування паперової контрольної стрічки).

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі