Теми статей
Обрати теми

Щодо проведення розрахункової операції через реєстратор розрахункових операцій без роздрукування відповідного розрахункового документа

Редакція БТ
Лист від 09.12.2008 р. № 12115/6/23-7019

РОЗРАХУНКОВІ ДОКУМЕНТИ:

помилки в реквізитах загрожують штрафами за п. 1 ст. 17 Закону про РРО

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 09.12.2008 р. № 12115/6/23-7019

«Щодо проведення розрахункової операції через реєстратор розрахункових операцій без роздрукування відповідного розрахункового документа»

 

У

листі, що коментується, ДПАУ описала наслідки відсутності в розрахункових документах обов’язкових реквізитів або ситуації, коли їх неправильно зазначено.

ДПАУ прирівнює відсутність у касовому чеку деяких реквізитів або їх неправильне зазначення (наприклад, невірно зазначено адресу господарської одиниці) до

нероздрукування відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції. За таке порушення накладають штраф згідно з п. 1 ст. 17 Закону про РРО* у п’ятикратному розмірі вартості проданих товарів (наданих послуг).

* Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у редакції від 01.06.2000 р. № 1776-III.

Аргументує свою позицію ДПАУ тим, що такий документ

не є розрахунковим згідно з п. 2.1 Положення**: «У разі відсутності хоча б одного з обов’язкових реквізитів, а також недотримання сфери призначення, документ не є розрахунковим».

** Положення про форму і зміст розрахункових документів, затверджене наказом ДПАУ від 01.12.2000 р. № 614.

Уважаємо, що ДПАУ зайняла досить жорстку позицію щодо реквізитів, зазначених неправильно, адже в п. 2.1 Положення йдеться лише про відсутність обов’язкових реквізитів, а не про їх неправильне зазначення. Але враховуючи подібне роз’яснення, щоб не потрапити під штраф, незайвим буде перевірити правильність програмування у РРО всіх обов’язкових реквізитів, зазначених у п. 3.2 Положення.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі