Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Технагляд у будівництві: коли потрібна ліцензія

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 16.01.2009 р. № 22/7-195

Технагляд у будівництві: коли потрібна ліцензія

 

Держархбудінспекція України

у своєму листі зауважила, що здійснення технічного нагляду під час проведення будівництва чи зміни об’єкта містобудування включається до комплексу робіт зі створення об’єкта архітектури. При цьому якщо суб’єкт господарювання здійснює технічний нагляд:

на об’єктах будівництва, замовником яких він виступає, силами відповідних структурних підрозділів або фахівців, — ліцензія на здійснення технічного нагляду не потрібна;

на інших об’єктах будівництва, замовником яких він не є , — необхідно отримати ліцензію в установленому порядку.

Нагадаємо, що у

Примірному переліку робіт здійснення господарської діяльності, пов’язаної зі створенням об’єктів архітектури, затвердженому наказом Державної архітектурно-будівельної інспекції від 16.07.2008 р. № 112, технічний нагляд значиться за кодом 4.05.00. Тому, з формальної точки зору, Мінрегіонбуд міг би примусити до отримання ліцензії всіх осіб, які здійснюють технагляд. Але, як свідчить наведений лист, чиновники Мінрегіонбуду вирішили не тлумачити буквально зміст Приблизного переліку і дозволили обійтися без ліцензій тим будівельним підприємствам, які здійснюють нагляд за «своїми» об’єктами.

(Лист Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 16.01.2009 р. № 22/7-195)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі