Теми статей
Обрати теми

Про розгляд листа

Редакція БТ
Лист від 10.01.2009 р. № 170/7/16-1517-26

ПІЛЬГОВИЙ РЕЖИМ ОБКЛАДЕННЯ ПДВ

поширюється на поставку DVD чи CD-дисків, що входять до комплекту періодичних видань

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 10.01.2009 р. № 170/7/16-1517-26

«Про розгляд листа»

 

У

листі, що коментується, ДПАУ роз’яснила порядок обкладення ПДВ операцій з поставки періодичних видань друкованих засобів масової інформації, до комплекту яких входять DVD чи CD-диски. Зокрема, вона зауважила, що згідно зі ст. 1 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» від 16.11.92 р. № 2782-XII під друкованими засобами масової інформації розуміють періодичні видання, що виходять з постійною назвою, з періодичністю один та більше номерів (випусків) протягом року на підставі свідоцтва про державну реєстрацію. Друковані видання можуть уключати до свого складу інші носії інформації (платівки, дискети, магнітофонні та відеокасети тощо), розповсюдження яких не заборонено чинним законодавством України. Згідно з п.п. 5.1.2 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР (далі — Закон про ПДВ) поставку періодичних видань друкованих засобів масової інформації звільнено від обкладення ПДВ.

З викладеного вище ДПАУ доходить цілком логічного висновку:

операції з поставки DVD чи CD-дисків, що входять до комплекту періодичних видань друкованих засобів масової інформації, також звільняються від обкладення ПДВ згідно з п.п. 5.1.2 Закону про ПДВ. Редакція з висновком ДПАУ повністю згодна.

Від себе додамо, що примірники комп’ютерних програм та баз даних, що є невід’ємною частиною періодичних друкованих видань, які містять у собі демонстраційні версії цих програм і баз даних (за умови обов’язкового посилання на право власника),

не підлягають маркуванню контрольними марками* (п. 5 ст. 8 Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних» від 23.03.2000 р. № 1587-III).

* Див. консультацію «Якщо компакт-диск продають разом із книгою: чи потрібна контрольна марка?» // «БТ», 2008, № 46, с. 31.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі