Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Порядок проведення позапланової виїзної перевірки при обробленні розшифровок ПЗ та ПК з ПДВ

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 08.12.2008 р. № 765

Порядок проведення позапланової виїзної перевірки при обробленні розшифровок ПЗ та ПК з ПДВ

 

ДПАУ внесла зміни до

Примірного порядку взаємодії органів державної податкової служби при опрацюванні розшифровок податкових зобов’язань та податкового кредиту з податку на додану вартість в розрізі контрагентів, затвердженого наказом ДПАУ від 18.04.2008 р. № 266 (далі — Примірний порядок). Нагадаємо, що поява Примірного порядку була пов’язана насамперед з появою нового додатка 5 до декларації з ПДВ «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів». Примірний порядок складається із семи розділів. Розділ V Примірного порядку присвячено порядку проведення позапланової виїзної перевірки. Саме до цього розділу ДПАУ наказом, що коментується, і внесла зміни.

Тепер згідно з вимогами

Примірного порядку підрозділи податкового контролю насамперед повинні приділяти увагу розбіжностям у показниках податкових зобов’язань та податкового кредиту з ПДВ підприємств-контрагентів у сумі понад 1 млн грн. (для суб’єктів підприємницької діяльності — фізичних осіб — понад 100 тис. грн.). Заходами щодо врегулювання таких розбіжностей названо: проведення та організацію позапланових виїзних чи невиїзних документальних перевірок платників ПДВ. А от причини розбіжності в показниках ПДВ у сумі менше 1 млн грн. для юридичних осіб (менше 100 тис. грн. для суб’єктів підприємницької діяльності — фізичних осіб) податковий орган з’ясовуватиме під час проведення планових виїзних перевірок, позапланових виїзних перевірок за всіма видами зобов’язань, а також позапланових виїзних перевірок з питань достовірності нарахування бюджетного відшкодування ПДВ (п. 5.1 оновленого Примірного порядку).Також урегульовано порядок проведення перевірок платників (постачальників, одержувачів) за їх відсутності за місцезнаходженням (місцем проживання).

Зазначені вище зміни ДПАУ настійно рекомендувала використовувати при організації перевірок платників ПДВ II категорії. Нагадаємо, що до II категорії належать платники ПДВ, в яких виявлено розбіжності при звірянні показників податкової звітності контрагентів, унаслідок чого задекларовано менше податкових зобов’язань, ніж податкового кредиту контрагентами.

(Наказ Державної податкової адміністрації України від 08.12.2008 р. № 765)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі