Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Аудит: як перевірятимуть скарги на аудиторів

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 27.11.2008 р. № 196/7

Аудит: як перевірятимуть скарги на аудиторів

 

Аудиторська палата України (АПУ) затвердила

Порядок проведення перевірок матеріалів скарг, що надходять до Аудиторської палати України. Згідно з Порядком перевірці підлягають скарги щодо недотримання аудиторськими фірмами та аудиторами законодавства України, стандартів аудиту, норм професійної етики аудиторів, рішень Аудиторської палати України при наданні ними аудиторських послуг.

Перевірка скарги по суті може здійснюватися працівниками Комітету одним із двох способів: шляхом невиїзної чи виїзної перевірки. Невиїзна перевірка здійснюється працівниками Комітету в м. Києві з використанням наявних та наданих суб’єктом скарги документів і пояснень щодо предмета скарги. Виїзна перевірка передбачає виїзд не менше ніж двох працівників Комітету для проведення перевірки матеріалів скарги за місцезнаходженням суб’єкта скарги, яка не може тривати понад 3 календарні дні.

Після перевірки скарги скаржнику надсилається лист-повідомлення за підписом голови АПУ з питання розгляду скарги не пізніше 30-го календарного дня з дати реєстрації скарги у книзі реєстрації скарг.

Цей

Порядок діє до прийняття АПУ та набрання чинності Положенням про моніторинг з питань контролю аудиторської діяльності.

Рішення набуло чинності

27.11.2008 р.

(Рішення Аудиторської палати України від 27.11.2008 р. № 196/7)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі