Теми статей
Обрати теми

Кабмін упорядкував видачу дозвільних документів для господарюючих суб’єктів

Редакція БТ
Постанова від 21.05.2009 р. № 526

Кабмін упорядкував видачу дозвільних документів для господарюючих суб’єктів

 

З метою вдосконалення системи видачі документів дозвільного характеру Кабмін затвердив

Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, що видаються виключно через дозвільні центри (далі — ДЦ); а також Основні вимоги до порядку взаємодії адміністратора з місцевими дозвільними органами, суб’єктами господарського відання і територіальним органом спеціально уповноваженого органу, з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності щодо видачі документів дозвільного характеру.

Згідно з

Основними вимогами:

видача документів дозвільного характеру місцевими дозвільними органами здійснюється тільки у приміщенні ДЦ;

режим роботи ДЦ установлюється залежно: від кількості юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, які перебувають на обліку в Єдиному держреєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців; від кількості звернень господарюючих суб’єктів і документів дозвільного характеру, що видаються місцевими дозвільними органами. При цьому адміністратор ДЦ здійснює прийом щодня (у робочі дні);

— дозвільні органи

мають забезпечувати оприлюднення та вільний доступ до інформації шляхом створення офіційної веб-сторінки, розміщення інформації на стендах у ДЦ, а також випуску інформаційних бюлетенів та методичних матеріалів. На стендах обов’язково має бути розміщено зразки бланків заяв, платіжних документів (квитанції, рахунків) тощо.

Постанова

набрала чинності 03.06.2009 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 21.05.2009 р. № 526)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі