Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Як отримати вихідні дані для проектування об’єктів містобудування? Знайомтеся з Порядком

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 20.05.2009 р. № 489

Як отримати вихідні дані для проектування об’єктів містобудування? Знайомтеся з Порядком

 

Кабмін затвердив

Порядок надання вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, яким визначаються склад і зміст таких даних, а також механізм їх надання.

Нагадаємо, що

фізична або юридична особа, яка подала заяву (клопотання) про намір забудови на земельній ділянці, що перебуває в її власності чи користуванні, має право на отримання вихідних даних для проектування об’єкта містобудування (ст. 27 Закону України «Про планування та забудову території» від 20.04.2000 р. № 1699-III; див. також статтю «Сприяння будівництву — аналізуємо Закон № 509» // «БТ», 2008, № 44, с. 38).

Установлено, що

основними складниками вихідних даних є:

1)

містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки — надаються:

а) виконавчими органами сільських, селищних, міських рад — у разі розташування земельної ділянки в межах населеного пункту; б) місцевою держадміністрацією — у разі розташування земельної ділянки за межами населеного пункту;

2)

технічні умови — надаються юридичними особами, які є власниками відповідних елементів інженерної інфраструктури або які забезпечують їх експлуатацію, з урахуванням схеми теплопостачання населених пунктів;

3)

завдання на проектування — розробляється, затверджується і надається замовником генеральному проектувальнику на підставі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

Утратила чинність

постанова КМУ «Про Порядок надання архітектурно-планувального завдання і технічних умов щодо інженерного забезпечення об’єкта архітектури та визначення розміру плати за їх видачу» від 20.12.99 р. № 2328.

Постанова

набрала чинності з 29.05.2009 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 р. № 489)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі