Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Як і де отримати права водія

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 20.05.2009 р. № 487, 490

Як і де отримати права водія

 

1. Кабмін затвердив

Порядок підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів
(постанова № 487).

Нагадаємо, що до цього порядок підготовки водіїв навчальними закладами регулювався

ст. 15 Закону України «Про дорожній рух» від 30.06.93 р. № 3353-XII, актами Міносвіти, а також внутрішніми актами навчального закладу.

Відповідно до нового

Порядку навчати керування транспортним засобом зможуть лише ті навчальні заклади, що пройшли акредитацію в реєстраційно-екзаменаційному бюро ДАІ. Порядок визначає, кого та як навчають і оцінюють зазначені заклади. Зокрема, тепер обов’язковим став двоетапний іспит з практичного керування транспортним засобом — на майданчиках для водіння та на встановлених в умовах дорожнього руху ДАІ маршрутах. Знання та вміння осіб оцінюватимуться за п’ятибальною шкалою. Навчання водіїв може провадитися за денною або вечірньою (змінною) формами, з відривом та без відриву від виробництва.

2. Кабмін затвердив

Порядок державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та атестації їх спеціалістів (постанова № 490).

Держакредитація

цих закладів та атестація їх спеціалістів провадиться Державтоінспекцією (ДАІ) не рідше 1 разу на 5 років та є основною формою держконтролю діяльності таких закладів. Держакредитація провадиться комісією, склад якої призначається Департаментом ДАІ. До складу акредитаційної комісії залучаються представники Мінтрансзв’язку, МОН та Мінпраці.

Для держакредитації навчальний заклад має подати Департаменту Державтоінспекції відповідний пакет документів. За результатами аналізу цих документів акредитаційна комісія приймає в місячний строк від дня їх реєстрації рішення про держакредитацію закладу або про відмову в його акредитації.

Акредитованому закладу протягом 10 днів з дня прийняття відповідного рішення видається

сертифікат або мотивована відмова в акредитації у письмовій формі. Строк дії сертифіката про державну акредитацію — 5 років.

За проведення держакредитації

закладу справляється плата в розмірі, установленому МВС за погодженням з Мінфіном.

Постанови

набрали чинності 29.05.2009 р.

(Постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 р. № 487, від 20.05.2009 р. № 490)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі