Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Придбати проїзні квитки на всі види транспорту тепер можна на пошті

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 23.04.2009 р. № 450

Придбати проїзні квитки на всі види транспорту тепер можна на пошті

 

Мінтрансзв’язку затвердило

Порядок оформлення пасажирських перевезень на транспорті, що визначає процедуру оформлення продажу проїзних (перевізних) документів підприємством «Укрпошта», іншими господарюючими суб’єктами з метою спрощення процедури оформлення пасажирських перевезень, а також придбання проїзних (перевізних) документів для здійснення поїздки автомобільним, залізничним, авіаційним, річковим та морським транспортом в одному пункті продажу. Порядок поширюється на перевізників, розрахунковий центр, продавців, фізичних та юридичних осіб, які бажають замовити послугу з оформлення перевезень пасажирів і їх багажу через підприємство «Укрпошта» чи інших господарюючих суб’єктів.

Право пасажира на здійснення поїздки відповідним видом транспорту

підтверджується маршрут-квитанцією, оформленою продавцем у встановленому порядку. Загублені та вкрадені маршрут-квитанції не поновлюються. Бронювання маршрут-квитанцій не здійснюється.

Відповідно до

Порядку продавець, зокрема:

— має право продавати проїзні документи лише

на маршрути перевізників, які уклали з ним та/або з розрахунковим центром відповідні договори;

зобов’язаний забезпечити в пунктах продажу маршрут-квитанцій можливість розрахунків не лише готівкою, а і з використанням платіжних карток Національної системи масових електронних платежів і, як мінімум, двох міжнародних платіжних систем . На маршрут-квитанції (у правому нижньому куті або на зворотному боці) обов’язково роздруковується за допомогою РРО фіскальний касовий чек, що підтверджує реєстрацію розрахункової операції на повну суму вартості пасажирського перевезення. Якщо маршрут-квитанція не містить такого обов’язкового роздрукування, то цей документ не вважається розрахунковим.

Наказ

набрав чинності 29.05.2009 р.

(

Наказ Міністерства транспорту і зв’язку України від 23.04.2009 р. № 450)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі