Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Сільгосптехніка: з’явився Реєстр госпсуб’єктів, які перевіряють її техогляд

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 06.05.2009 р. № 315, 316

Сільгосптехніка: з’явився Реєстр госпсуб’єктів, які перевіряють її техогляд

 

Нагадаємо, що

Порядком проведення державного технічного огляду тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних та меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, затвердженим постановою КМУ від 28.04.2009 р. № 403*, техогляд цих машин передбачає перевірку їх техстану, що має проводитися госпсуб’єктами, уповноваженими на її здійснення, відповідно до вимог, що встановлюються Мінагрополітики.

* Порядок набрав чинності 15.05.2009 р., про нього можна прочитати в Калейдоскопі документів «Техогляд сільгосптехніки: зустрічайте Порядок» // «БТ», 2009, № 19, с. 10.

Мінагрополітики на виконання цієї

постанови затвердило:

1.

Порядок створення та ведення реєстру суб’єктів господарювання, уповноважених здійснювати перевірку технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів під час проведення державного технічного огляду.

Госпсуб’єкт

для включення до реєстру подає Державній інспекції з нагляду за технічним станом машин заяву про включення до реєстру (додаток 2 до наказу) і відповідний пакет документів (п. 2 наказу). Держтехнагляд розглядає протягом 10 календарних днів подані документи і включає або не включає госпсуб’єкта до реєстру. Підставою для відмови у включенні госпсуб’єкта до реєстру є відсутність відповідних документів.

2.

Вимоги до технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, що мають застосовуватися при перевірці техстану зазначених транспортних засобів під час проведення їх держтехогляду.

Наказ № 315

набрав чинності 09.06.2009 р., а наказ № 316 набирає чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

(Накази Міністерства аграрної політики України від 06.05.2009 р. № 315, від 06.05.2009 р. № 316)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі