Теми статей
Обрати теми

При отриманні коштів за бронювання місць у кафе слід застосовувати РРО

Редакція БТ
Відповідь на запитання

При отриманні коштів за бронювання місць у кафе слід застосовувати РРО

 

Наше кафе надає послуги з бронювання місць за готівку. Чи можна оприбуткувати готівку через касу підприємства? Чи здійснюється така операція через РРО?

 

Відповідно до

ст. 1 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у редакції від 01.06.2000 р. № 1776-III (далі — Закон) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг за готівку суб’єкти господарської діяльності (юридичні та фізичні особи) зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО).

Порядок проведення розрахунків визначено

ст. 3 Закону, відповідно до якої суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані: проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, які підтверджують виконання розрахункових операцій; проводити розрахункові операції через РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Таким чином, надання підприємствами додаткових послуг повинно здійснюватися шляхом їх уключення у відповідний прейскурант товарів та послуг, щоб за допомогою режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості вартість цих послуг запрограмувати у РРО та провести прийом готівкових коштів від споживача, як того вимагає порядок здійснення розрахунків, установлений

ст. 3 Закону.

Отже, виходячи з викладеного, при проведенні розрахунків за послуги з бронювання місць за готівку суб’єкт господарювання зобов’язаний здійснювати такі операції через зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій з роздрукуванням відповідних розрахункових документів

.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи
 та звернень громадян ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі