Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до деяких наказів Держмитслужби

Редакція БТ
Наказ від 16.12.2008 р. № 1414

ВМД:

є зміни у порядку заповнення

 

Наказ Державної митної служби України від 16.12.2008 р. № 1414

«Про внесення змін до деяких наказів Держмитслужби»

 

Наказом

, що коментується, Держмитслужба внесла зміни до деяких своїх наказів. Найбільших змін зазнала Інструкція про порядок заповнення вантажної митної декларації у редакції наказу ДМСУ від 07.11.2007 р. № 933.

У зв’язку зі змінами, внесеними до цієї

Інструкції, Держмитслужба у листі від 03.03.2009 р. № 11/1-10.10/1845-ЕП роз’яснила нюанси заповнення ВМД. Зокрема, вона наголосила, що:

— на товари, що входять до однієї партії, обов’язково оформлюються окремі ВМД незалежно від їх фактурної вартості за наявності в партії складових комплектного об’єкта, у тому числі таких, що належать різним комплектним об’єктам;

— для декларування консолідованих вантажів** у митний режим митного складу використовується тип декларації ІМ74ТЕО. Зазначений тип ВМД не застосовується для декларування вантажів, якщо товар переміщується транспортною (транспортно-експедиційною) організацією, але він не є консолідованим.

** Консолідований вантаж — вантаж, що перевозиться одним транспортним засобом і складається з двох і більше партій товарів для різних одержувачів або для одного одержувача від різних відправників.

Також Держмитслужба роз’яснила, як заповнювати графу 2 «Відправник/Експортер», графу 9 «Особа, відповідальна за фінансове врегулювання» та графу 31 «Вантажні місця та опис товарів — Маркування та кількість — Номери контейнерів — Кількість та розпізнавальні особливості» ВМД.

Наказом

, що коментується, також було внесено зміни до:

Інструкції про першочергове безкоштовне спрощене декларування гуманітарних вантажів, затвердженої наказом ДМСУ від 24.12.99 р. № 852, з неї було виключено п. 13, який визначав особливий порядок заповнення ВМД при надходженні гуманітарної допомоги в Україну та до Порядку проведення митного оформлення товарів, що вивозяться залізничним транспортом, з використанням загальної вантажної митної декларації, затвердженого наказом ДМСУ від 02.06.2003 р. № 380, в якому викладено в новій редакції п. 2.3. Ці зміни лише приводять Інструкцію і Порядок у відповідність з іншими нормативно-правовими актами, у зв’язку з тим, що в них містилось посилання на попередній Порядок заповнення граф вантажної митної декларації, затверджений наказом ДМСУ від 30.06.98 р. № 380, який утратив чинність ще 01.01.2008 р.;

Порядку застосування тимчасової та неповної декларацій відповідно до митного режиму імпорту (при випуску у вільний обіг), затвердженого наказом ДМСУ від 30.12.2003 р. № 932, у ньому доповнено п. 2.3 новим абзацом, в якому йдеться про те, що відтепер застосовувати тимчасову декларацію для декларування товарів, що переміщуються трубопровідним транспортом або лініями електропередачі, можна без отримання попереднього дозволу митного органу на випуск товарів у вільний обіг за тимчасовою декларацією та застосовуватиметься вона в порядку, визначеному Кабміном для відповідного виду товару. Також зазначимо, що скасовано граничний 10-денний строк для передачі товарів і супровідних документів на них для оформлення тимчасової чи повної декларації (п. 4.1 цього Порядку);

Порядку застосування окремої митної декларації, затвердженому наказом ДМСУ від 24.12.2003 р. № 909, у якому в новій редакції дано визначення, що таке «українські товари» та «іноземні товари», які використовуються для оформлення товарів виготовлених із давальницької сировини. Також з цього Порядку виключено п. 2.3, згідно з яким окрему митну декларацію потрібно було подавати при переміщенні через митний кордон України продуктів переробки, отриманих у процесі виконання операцій з переробки давальницької сировини іноземного замовника лише у випадку виготовлення готової продукції зі спільним використанням давальницької сировини, частково закупленої іноземним замовником за іноземну валюту на митній території України та частково ввезеної на митну територію України. Оскільки п. 2.3 виключено, то окрему митну декларацію з цього часу прийдеться подавати в усіх випадках при переміщенні давальницької сировини через митний кордон України.

Наказ

, що коментується, набув чинності 01.03.2009 р.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі