Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Затверджено Порядок держреєстрації ГМО

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 18.02.2009 р. № 114

Затверджено Порядок держреєстрації ГМО

 

Кабмін затвердив

Порядок державної реєстрації генетично модифікованих організмів джерел харчових продуктів, а також харчових продуктів, косметичних та лікарських засобів, що містять такі організми чи отримані з їх використанням.

Установлено, що держреєстрацію такої продукції здійснюватиме МОЗ

. Для цього юридична або фізична особа (заявник) подає до МОЗ заяву із зазначенням відповідної інформації про такі продукти і заявника.

Строк розгляду документів

для держреєстрації — не більше 120 днів з дня їх надходження, включаючи строк проведення держекологічної та санітарно-епідеміологічної експертизи.

Держреєстрація здійснюється безкоштовно на 5-річний строк

шляхом унесення продукції до Держреєстру генетично модифікованих організмів джерел харчових продуктів, а перереєстрація — у порядку, установленому для реєстрації.

Підставами для відмови в держреєстрації продукції є

: негативні висновки держекологічної та санітарно-епідеміологічної експертизи продукції; негативні результати експертизи реєстраційних матеріалів на лікарський засіб та контролю його якості; надходження науково обґрунтованої інформації про небезпеку продукції для здоров’я людини чи природного довкілля в разі використання за цільовим призначенням.

Інформація, що міститься в

Держреєстрі, розміщується на офіційному веб-сайті МОЗ, систематично публікується в засобах масової інформації та надається безкоштовно на запит юридичних і фізичних осіб.

Зауважимо: якщо під час подальшого держнагляду і контролю виявляються невідомі властивості продукції, небезпечні для здоров’я людини та біологічних об’єктів природного середовища, МОЗ та Мінприроди можуть прийняти

рішення про призначення повторної держекспертизи продукції. При оформленні негативного висновку повторної експертизи МОЗ приймає рішення про скасування держреєстрації продукції та виключення її з Держреєстру, про що в 10-денний строк письмово повідомляє заявника.

Постанова

набирає чинності 01.06.2009 р.

(Постанова Кабінету Міністрів України від 18.02.2009 р. № 114)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі