Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Про порядок відображення суми ПДВ за податковими накладними, що «запізнилися»

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 07.11.2008 р. № 1311/10/15-313/814

Про порядок відображення суми ПДВ за податковими накладними, що «запізнилися»

 

ДПА Київської області роз’яснила порядок відображення суми ПДВ за податковими накладними, отриманими із запізненням. Зокрема, вона зауважила, що податковий кредит звітного періоду може складатися не лише із сум ПДВ, віднесених до податкового кредиту на підставі податкових накладних, виписаних та отриманих у звітному періоді, а і податкових накладних, отриманих із запізненням та виписаних у попередніх податкових періодах.

До Реєстру отриманих податкових накладних податкові накладні, що «запізнилися», включаються в тому звітному періоді, в якому їх було отримано.

Сума ПДВ за такими податковими накладними включається до податкового кредиту звітного податкового періоду до рядка 10.1 «підлягають оподаткуванню за ставкою 20 відсотків та нульовою ставкою». Разом з декларацією з ПДВ подаються Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (додаток 5 до декларації з ПДВ). Розшифрування суми податкового кредиту здійснюється у другому розділі такого додатка. У гр. 3 «Період* виписки податкових накладних, інших документів, що дають право на податковий кредит» розділу II додатка 5 потрібно зазначити період виписування такої податкової накладної*, а не звітний (податковий) період. Також слід пам’ятати і про порядок групування податкового кредиту в розрізі контрагентів. Якщо у звітному періоді отримано податкові накладні, виписані в різних періодах, то в додатку 5 контрагента потрібно вказати стільки разів, скільки існує періодів виписування податкових накладних.

* Дату виписування зазначено в шапці податкової накладної, а не в табличній її частині.

Додамо, що період виписування податкових накладних має відповідати

місяцю та року виписування податкової накладної. Порядок заповнення гр. 3 розділу II додатка 5 однаковий як для платників ПДВ, які застосовують місячний податковий період, так і для платників ПДВ, котрі застосовують квартальний податковий період (лист ДПАУ від 16.01.2009 р. № 726/7/16-1417).

(Лист Державної податкової адміністрації Київської області від 07.11.2008 р. № 1311/10/15-313/814)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі