Теми статей
Обрати теми

Якщо після переходу зі спрощеної на загальну систему оподаткування отримано оплату за надані раніше послуги

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Якщо після переходу зі спрощеної на загальну систему оподаткування отримано оплату за надані раніше послуги

 

Підприємство перейшло зі спрощеної системи оподаткування на загальну. Нами отримано на розрахунковий рахунок кошти за послуги, надані до моменту переходу та збільшено валовий дохід на цю суму. Просимо надати роз’яснення, чи має право підприємство включити витрати, пов’язані з одержанням цього доходу, до складу валових?

 

Згідно з

п.п. 4.1.1 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР (далі — Закон) до валового доходу включаються загальні доходи від продажу товарів (робіт, послуг), у тому числі допоміжних та обслуговуючих виробництв, що не мають статусу юридичної особи, а також доходи від продажу цінних паперів, деривативів, іпотечних сертифікатів участі, іпотечних сертифікатів з фіксованою дохідністю, сертифікатів фондів операцій з нерухомістю (за винятком операцій з їх первинного випуску (розміщення), операцій з їх кінцевого погашення (ліквідації) та операцій з консолідованим іпотечним боргом згідно із законом).

Слід зазначити, що оскільки згідно з

п. 3.1 Закону об’єктом оподаткування є прибуток, то витрати, понесені платником податку у зв’язку з одержанням доходу, мають бути включені до складу валових витрат у тому самому податковому періоді, в якому одержано кошти та збільшено суму валового доходу на відповідну суму за умови їх документального підтвердження.

Отже, виходячи з вищевикладеного можна зробити висновок, що

при збільшенні валового доходу на суму коштів, одержану за послуги, що надані до переходу зі спрощеної системи оподаткування на загальну, підприємство має право включити витрати, пов’язані з отриманням цих коштів, до складу валових витрат.

 

Наталія КИРПА,
 начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи
 та звернень громадян ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі