Теми статей
Обрати теми

Калейдоскоп документів. Техогляд сільгосптехніки: зустрічайте Порядок

Редакція БТ
Калейдоскоп документів від 28.04.2009 р. № 403

Техогляд сільгосптехніки: зустрічайте Порядок

 

Кабмін затвердив

Порядок проведення державного технічного огляду тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних та меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, дія якого поширюється на юридичних та фізичних осіб, котрі є власниками зареєстрованих у встановленому порядку машин, або уповноважених ними осіб.

Установлено, що техогляд зазначених машин уключає:

перевірку: техстану машин суб’єктами господарювання, уповноваженими на здійснення такої перевірки (далі — госпсуб’єкти); відповідності типу, марки (моделі), заводського номера та номера двигуна, державного номерного знака записам у реєстраційному документі; наявності всіх необхідних документів;

складання акта техогляду машини за результатами його проведення.

Техогляд

провадиться з періодичністю 1 раз на рік з 15 січня по 15 грудня. За результатами перевірки технічного стану машин видається протокол, засвідчений підписом посадової особи госпсуб’єкта, що скріплюється печаткою.

Техогляд зареєстрованих

нових машин здійснюється без перевірки технічного стану.

Справними вважаються машини

, які мають задовільний зовнішній вигляд, технічний стан яких відповідає вимогам стандартів, технічних умов, іншій нормативно-технічній документації та які вкомплектовані засобами гасіння пожежі, медичною аптечкою та знаком аварійної зупинки. На кожну справну машину видається талон про проходження техогляду, форма якого затверджується Мінагрополітики. Цей талон закріплюється у правому верхньому куті вітрового скла машини. Талони, видані на машини, конструкцією яких вітрове скло не передбачено, і причіпні машини, зберігаються в оператора машини разом з реєстраційними документами. Машини, що своєчасно не пройшли техогляд, обліковуються у звітності як несправні.

Постанова

набере чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

(Постанова Кабінету Міністрів України від 28.04.2009 р. № 403)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі