Теми статей
Обрати теми

Про кадри та ліцензійні умови

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Про кадри та ліцензійні умови

 

Наше будівельне підприємство на законних підставах два роки тому отримало ліцензію на здійснення будівельної діяльності. Термін дії ліцензії — 5 років.

У зв’язку з кризою всіх працівників було звільнено. Перерва в роботі тривала рік. Тепер, коли з’явилася робота, ми приймаємо на роботу зовсім інших працівників на місця колишніх.

Чи є це порушенням ліцензійних умов у сфері будівництва?

(м. Харків)

 

Згідно з

п. 12 Порядку ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві, затвердженого постановою КМУ від 05.12.2007 р. № 1396, термін дії ліцензії становить 5 років, а для суб’єктів будівельної діяльності, які отримують її вперше, — 3 роки.

У ліцензії зазначається, крім усього іншого, найменування юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи (підприємця), а також ідентифікаційний код юридичної особи або ідентифікаційний номер фізичної особи (підприємця) — платника податків та інших обов’язкових платежів. Це свідчить про те, що

ліцензія або її копія видається конкретній юридичній або фізичній особі для здійснення будівельної діяльності.

Тепер про ліцензійні вимоги. Нагадаємо, що до отримання ліцензії до вас приходили представники експертної організації та надавали експертний висновок на предмет відповідності параметрів вашого підприємства (підприємця) ліцензійним умовам.

Що йдеться про кадри в

Ліцензійних умовах провадження господарської діяльності у будівництві, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва України від 27.01.2009 г. № 47 (далі — Ліцензійні умови)? Там зазначено кваліфікаційні вимоги до кадрів. Ключовим тут є те, що ці вимоги не мають персоніфікованого характеру, тобто ні в цих Ліцензійних умовах, ні у вашому експертному висновку немає прив’язки до персональних даних працівника в частині його прізвища, імені, по батькові.

Тому сміливо набирайте нові кадри. Головне — стежте, щоб

рівень їх кваліфікації був таким самим, як у звільнених раніше працівників, точніше, у заявлених на момент отримання ліцензії.

Таким чином, порушенням

Ліцензійних умов буде не власне факт заміни одного фахівця на іншого, а відсутність працівника чи працівників саме з тим рівнем кваліфікації, який було заявлено в документах при видачі експертного висновку.

Наведемо приклад. Ви отримували ліцензію для провадження інжинірингових робіт. При цьому в експертному висновку просто зазначено, що, наприклад, у вас у штаті є:

— «інженер з нагляду за будівництвом (код КП — 214): повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією інженера 2 роки».

Отже, під час прийняття на роботу ви маєте право прийняти до штату саме такого інженера, який володіє наведеним вище набором характеристик, тому що ви отримували ліцензію для провадження інжинірингових робіт.

І ще. Коли може постати питання про ваші кадри? Якщо ви зробили щось «жахливе» і йдеться про правомірність видачі вам ліцензії. Тоді ваша справа затребується в експертній організації та серед усього іншого звіряється кваліфікація заявлених на момент ліцензування кадрів та працюючих на поточний момент.

Якщо невідповідність буде виявлено і доведено, що причиною всього стала саме неприйнятна кваліфікація кадрів (і як наслідок їх некомпетентність), анулювання чи припинення дії ліцензії стане реальністю.

 

Катерина ЧУРИЛОВА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі