Установлено нормативи забезпеченості місцями в закладах ресторанного господарства
На виконання
ст. 15 Закону України «Про державні соціальні стандарти і державні соціальні гарантії» від 05.10.2000 р. № 2017-III Мінекономіки затвердило Нормативи забезпеченості місцями в закладах ресторанного господарства: у загальнодоступній мережі ресторанного господарства; при готелях на 1000 місць; загальнокурортного обслуговування при проектуванні курортних зон; відвідувачів клубних комплексів; пасажирів та відвідувачів (які проводжають і зустрічають) на автовокзалах, пасажирських автостанціях, залізничних вокзалах, аеровокзалах; які обслуговують споживачів за місцем роботи і навчання; працівників промислових підприємств із різними виробничими процесами (на 1000 осіб розрахункової явочної чисельності працюючих у максимальну зміну на промислових підприємствах).Крім того, цим
наказом затверджено також:—
Порядок застосування нормативів забезпеченості місцями в закладах ресторанного господарства, відповідно до якого затверджені нормативи застосовуються при формуванні загальнодоступної мережі ресторанного господарства і закритої мережі ресторанного господарства, що обслуговує споживачів, об’єднаних за професійними ознаками, з урахуванням потреб населення країни в їх послугах;—
коефіцієнти диференціації та нормативи забезпеченості місцями в загальнодоступних закладах ресторанного господарства залежно від адміністративних функцій та чисельності населення міст.(Наказ Мінекономіки від 12.10.2009 р. № 1111, набрав чинності 14.11.2009 р.)