Теми статей
Обрати теми

Кабмін відновив Порядок користування «книговидавничою» пільгою з податку на прибуток

Редакція БТ
Постанова від 29.10.2009 р. № 1143

Кабмін відновив Порядок користування «книговидавничою» пільгою з податку на прибуток

 

Нагадаємо, що з 01.01.2009 р. було продовжено до 01.01.2015 р. дію

п.п. 7.13.7 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР, згідно з яким від оподаткування звільняється прибуток видавництв, видавничих організацій, підприємств поліграфії, отриманий ними від діяльності з виготовлення на території України книжкової продукції, крім продукції еротичного характеру. При цьому сума коштів, вивільнених у зв’язку з наданням податкових пільг, має спрямовуватися на переоснащення видавничо-поліграфічної бази, розроблення і запровадження новітніх технологій, розширення виробництва книжкової продукції в порядку, визначеному Кабміном.

У зв’язку з цим Кабмін для виконання вищезгаданої норми

відновив на період до 01.01.2015 р. дію постанови КМУ від 15.10.2003 р. № 1643, якою затверджено Порядок спрямування коштів, вивільнених у зв’язку з наданням податкових пільг, на переоснащення видавничо-поліграфічної бази, розроблення і впровадження новітніх технологій, розширення виробництва книжкової продукції.

Цим

Порядком визначено, що у випадку нецільового використання вивільнених коштів платники податку повинні включити суми «звільнених» від оподаткування доходів і витрат заднім числом, до загальних валових доходів і валових витрат підприємства у податковому (звітному) періоді, в якому вони були отримані. При цьому у підприємства автоматично виникне недоїмка зі сплати податку на прибуток, що призведе до сплатити штрафних санкцій.

(

Постанова КМУ від 29.10.2009 р. № 1143; набрала чинності 04.11.2009 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі