Теми статей
Обрати теми

Як розрахувати допомогу при продовженні відпустки по вагітності та пологах на 14 календарних днів

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Як розрахувати допомогу при продовженні відпустки по вагітності та пологах на 14 календарних днів

 

Перед виходом у декретну відпустку ми виплатили нашій працівниці допомогу по вагітності та пологах на підставі наданого нею листка непрацездатності за 126 календарних днів. Після пологів вона надала ще один лікарняний листок на 14 календарних днів. Як розрахувати середню зарплату в цьому випадку? З якого періоду в такому разі надавати відпустку для догляду за дитиною до 3 років?

(м. Конотоп)

 

Нагадаємо

загальні правила виплати допомоги по вагітності та пологах:

1.

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності (далі — ЛН), а для роботи за сумісництвом копія ЛН, засвідчена підписом керівника та печаткою за основним місцем роботи, і довідка про середню заробітну плату за основним місцем роботи.

2.

ЛН по вагітності та пологах оплачується з першого дня за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФТВП).

3

. Середню зарплату розраховують, як і для виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок № 1266), виходячи з виплат за останні 6 повних календарних місяців, що передували місяцю, в якому починається відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами.

4.

Рішення про надання відпустки по вагітності та пологах приймає роботодавець, зафіксувавши це в наказі (розпорядженні). Тривалість такої відпустки становить 70 календарних днів до пологів та 56 календарних днів після пологів*. Усього виходить 126 календарних днів, на які медустанова видає вагітній жінці ЛН перед початком такої відпустки. Роботодавець видає наказ (розпорядження) про надання відпустки по вагітності та пологах, а комісія (уповноважений) із соціального страхування призначає виплату допомоги. Допомога надається відразу за весь період відпустки незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів.

* Для жінок, віднесених до категорій 1— 4 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомогу виплачують за 180 календарних днів відпустки (90 — до пологів і 90 — після пологів).

5.

Рішення про призначення допомоги приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування не пізніше 10 днів з дня надання ЛН, що оформляється протоколом. Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону № 2240** допомога по вагітності та пологах застрахованій особі виплачується за весь період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

** Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III.

6.

Допомогу по вагітності та пологах надають у розмірі 100 % середньої зарплати, обчисленої згідно з Порядком № 1266, незалежно від страхового стажу.

7.

Виплачують допомогу в найближчий після дня призначення допомоги термін, установлений для виплати заробітної плати.

8.

Якщо відпустка по вагітності та пологах почалася в період щорічної (основної чи додаткової) відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, додаткової відпустки у зв’язку з навчанням і творчої відпустки, допомога по вагітності та пологах виплачується з дня виникнення права на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, а відпускні за необхідності перераховують.

9

. У період перебування жінки у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років ЛН по вагітності та пологах у зв’язку з народженням наступної дитини видають у загальному порядку, а допомогу по вагітності та пологах виплачують незалежно від факту отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення 3 років.

10.

У звітності за формою Ф4-ФСС з ТВП нараховану допомогу по вагітності та пологах відображають у рядку 3 розділу IV «Витрати за рахунок страхових внесків» (графа 4) однією сумою в тому місяці, в якому її було нараховано, а у графі 3 зазначають кількість робочих днів (лист ФТВП від 04.06.2008 р. № 01-43-1201).

Зверніть увагу

: якщо жінка продовжує працювати і після дати початку відпустки по вагітності та пологах, зазначеної в ЛН, то допомога за такі дні їй не виплачується, а працівниця отримує лише зарплату за відпрацьований час або виконаний обсяг роботи (лист ФТВП від 05.07.2007 р. № 04-29-1406// «БТ», 2007, № 36, с. 10)*. Що стосується визначення при цьому розрахункового періоду, коли дата відкриття ЛН і фактична дата виходу працівниці у відпустку по вагітності та пологах припадають на різні місяці, на думку Мінпраці, розрахунковим періодом будуть останні 6 календарних місяців, що передують місяцю, на який припадає дата, зазначена в ЛН (лист Мінпраці від 23.05.2008 р. № 273/020/99-08// «БТ», 2008, № 25, с. 10).

* Для одночасного отримання і допомоги по вагітності та пологах і оплати за виконану роботу можна порекомендувати укласти з працівницею після виходу у відпустку по вагітності та пологах цивільно-правовий договір. Про його особливості див. у статті «Цивільно-правові договори: нюанси укладення з фізичними особами та оподаткування виплат» // «БТ», 2009, № 24, с. 16.

Продовження періоду відпустки по вагітності та пологах на 14 календарних днів

передбачено ч. 1 ст. 38 Закону № 2240 у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей, коли післяпологова відпустка становить 70 календарних днів. Для оплати таких днів медустанова додатково виписує другий ЛН на 14 календарних днів, на підставі якого:

— роботодавець продовжує відпустку по вагітності та пологах, видавши відповідний наказ (розпорядження), а відпустка по догляду за дитиною до 3 років надається працівниці з дати написання нею відповідної заяви, але не раніше закінчення періоду другого ЛН;

— комісія (уповноважений) із соціального страхування призначає виплату допомоги.

Розраховують допомогу за другим ЛН

виходячи із середнього заробітку, згідно з яким оплачували перший ЛН на 126 днів, оскільки це один страховий випадок, а другий ЛН є продовженням першого.

Про те, як розрахувати допомогу

при зміні графіка роботи, ФТВП роз’яснював у своєму листі від 12.01.2009 р. № 04-06/Б-222з-4 (див. ком. у «БТ», 2009, № 5, с. 8). Якщо в період перебування працівниці у відпустці по вагітності та пологах роботодавець установлює режим неповного робочого часу (неповний робочий тиждень), то це ніяк не впливає на розмір нарахованої** до виходу в таку відпустку допомоги — перераховувати її не потрібно. При цьому в разі продовження відпустки по вагітності та пологах на 14 календарних днів для розрахунку страхової виплати застосовують режим роботи, який було встановлено на момент настання страхового випадку, тобто згідно з яким нараховували допомогу за першим ЛН, виданим на 126 календарних днів. Розмір середньої зарплати для розрахунку допомоги за другим ЛН беруть той самий, що й для оплати першого лікарняного (на 126 календарних днів).

** В усних консультаціях працівники ФТВП роз’яснюють, що однією з умов для неперерахунку допомоги є не лише її нарахування, а і виплата.

Допомогу, нараховану за другим ЛН, слід відобразити у

ф. Ф4-ФСС з ТВП у кварталі, в якому її нараховано, а також у формі № 1ДФ у кварталі нарахування і виплати з ознакою доходу «22» без розбиття за місяцями, на які припадає період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

Приклад

. Працівниці видали ЛН у зв’язку з вагітністю та пологами з 22.06.2009 р. (на період 22.06 — 25.10.2009 рр.), але вона за власним бажанням працювала по 13.07.2009 р. і фактично у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами пішла з 14.07.2009 р. На момент виходу у відпустку працівниця працювала в режимі п’ятиденного робочого тижня. Із серпня 2009 року на підприємстві встановлено триденний робочий тиждень (понеділок, середа, п’ятниця). Після пологів працівниця надала ще один ЛН на 14 календарних днів (26.10.2009 р. — 08.11.2009 р.). Середньоденна зарплата для оплати першого ЛН склала 200 грн.

1.

При наданні допомоги за першим ЛН на 126 календарних днів слід ураховувати таке:

— розрахунковим періодом для розрахунку середньої зарплати для виплати допомоги по вагітності та пологах є

грудень 2008 року — травень 2009 року (травень — місяць, що передує місяцю, на який припадає дата, зазначена в ЛН, — 22 червня 2009 року), а не період січень — червень 2009 року (червень — місяць, що передує місяцю фактичного виходу працівниці у відпустку, — 14 липня 2009 року);

— допомогу працівниці потрібно виплачувати тільки починаючи з 14 липня, а за період з 22.06.2009 р. по 13.07.2009 р. вона отримує лише зарплату за відпрацьований час або виконаний обсяг роботи;

— перераховувати допомогу за період з 1 серпня по 25 жовтня виходячи з нового графіка роботи (3 дні на тиждень) не потрібно;

— нараховану і виплачену допомогу в липні 2009 року слід відобразити у

ф. Ф4-ФСС з ТВП та у ф. №1 ДФ за III квартал 2009 року.

2.

При наданні допомоги за другим ЛН на 14 календарних днів слід ураховувати таке:

— для розрахунку допомоги за другим ЛН використовують середньоденну зарплату в розмірі 200 грн.;

— допомогу нараховують за дні роботи за графіком роботи, що діє на момент виходу працівниці у відпустку (п’ятиденний робочий тиждень), тобто за 10 робочих днів;

— нараховану і виплачену допомогу слід відобразити у

ф. Ф4-ФСС з ТВП і у ф. № 1ДФ за IV квартал 2009 року;

— відпустка по догляду до 3 років надається працівниці за її заявою з 9 листопада 2009 року.

 

Вікторія ЗМІЄНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі