Теми статей
Обрати теми

Щодо відкриття рахунків для органів Пенсійного фонду

Редакція БТ
Лист від 17.09.2009 р. № 14-04/3032-15501, 16859/03-01

ДОПЛАТА ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ПІДПРИЄМЦЯМИ:

є новини

 

Лист Державного казначейства України та Пенсійного фонду України від 17.09.2009 р. № 14-04/3032-15501, № 16859/03-01

«Щодо відкриття рахунків для органів Пенсійного фонду»

 

Нагадаємо, що згідно з

постановою КМУ «Про сплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування» від 14.04.2009 р. № 366* приватні підприємці, які обрали особливі способи оподаткування (єдиний податок і фіксований податок), мають доплачувати до Пенсійного фонду внески до мінімального розміру страхового внеску за себе та членів сім’ї, які беруть участь у підприємницькій діяльності.

* Див. ком. «До уваги приватних підприємців! Кабмін установив мінімальний розмір пенсійних внесків. Чи законно?» // «БТ», 2009, № 18, с. 4.

Для зарахування приватними підприємцями такої доплати згідно з

постановою КМУ «Про порядок сплати і зарахування сум внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, сплачених фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування» від 21.05.2009 р. № 505,** Пенсійний фонд відкрив єдиний рахунок у Держказначействі.

** Див. ком. «Доплата до Пенсійного фонду підприємцями: Кабмін установив порядок» // «БТ», 2009, № 23, с. 7.

Але в зв’язку з тим, що при перерахуванні доплат на єдиний

рахунок, як виявилося, складно забезпечити внесення відомостей про сплату страхових внесків платниками до системи персоніфікованого обліку та врахування під час призначення пенсій, Пенсійний фонд і Держказначейство прийняли рішення про відкриття рахунків для перерахування доплат приватними підприємцями у розрізі районних та міських управлінь Пенсійного фонду.

В зв’язку з цим у

листі, що коментується, Держказначейство і Пенсійний фонд зобов’язали місцеві органи Пенсійного фонду до 1 жовтня 2009 року забезпечити відкриття у відповідних органах Держказначейства рахунки та повідомити їх реквізити приватними підприємцями.

Отже, підприємцям — платникам єдиного та фіксованого податків, перш ніж сплачувати внески за третій квартал 2009 року, радимо дізнатися про нові реквізити рахунків в органах Пенсійного фонду за своїм місцем знаходження

.

Але це ще не все. За повідомленням агентства «РБК-Україна» (

http://www.rbc.ua/rus/newsline/2009/09/28/591288.shtml), 28 вересня 2009 року Окружний адміністративний суд м. Києва відмінив постанову КМУ № 366, тим самим дозволивши підприємцям, як і раніше, здійснювати доплату до Пенсійного фонду лише на добровільній основі.

У зв’язку з цим нагадаємо, що згідно зі

ст. 254 Кодексу про адміністративне судочинство судове рішення адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Здійснити таке апеляційне оскарження одна із сторін справи може згідно зі ст. 186 цього Кодексу протягом десяти днів з дня проголошення судового рішення.

А оскільки до закінчення строку подачі заяви про апеляційне оскарження ще є час, то ставити крапку у цій справі ще зарано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі