Теми статей
Обрати теми

Спрощено порядок митного оформлення

Редакція БТ
Наказ від 10.08.2009 р. № 735, 736

Спрощено порядок митного оформлення

 

Держмитслужба

наказом № 735 затвердила Критерії оцінки підприємств-резидентів, до товарів і транспортних засобів яких може встановлюватися спрощений порядок застосування процедур митного контролю та митного оформлення, і визначила умови, за яких ці Критерії може бути застосовано до підприємств-резидентів.

А от

наказом № 736 ГТСУ затвердила новий Порядок визначення підприємств-резидентів, до товарів і транспортним засобів яких може встановлюватися спрощений порядок застосування процедур митного контролю та митного оформлення, і впровадила трирівневу систему довіри митних органів до підприємств-резидентів, що перебувають у зоні діяльності митних органів.

Зокрема, установлено, що

рівень довіри до підприємства встановлюється та змінюється за прийнятими Критеріями і залежить від результатів його діяльності. Він визначається за сумою балів, набраних за результатами оцінювання підприємства митним органом.

Залежно від рівня довіри

визначатимуться форми та обсяги операцій митного контролю та оформлення для товарів і транспортних засобів, що належать підприємству.

Для визначення рівня довіри

керівник підприємства звертається до митниці із заявою вільної форми, і протягом місяця митниця оцінює підприємство за затвердженими Держмитслужбою критеріями. Підприємства, сумарний бал яких виявиться не менше 23, отримують високий рівень довіри («білий список»), від 18 до 23 — достатній рівень довіри («зелений список»). Для підприємств, що набрали менше 18 балів, рівень довіри не встановлюється.

Підприємства, що увійшли до «білого» та «зеленого» списків, потрапляють до

Реєстру підприємств, до товарів і транспортних засобів яких установлено спрощений порядок застосування процедур митного контролю та митного оформлення. Про відмову щодо внесення до Реєстру підприємство повідомляється письмово протягом доби після прийняття рішення про невідповідність до встановлених критеріїв (див. вище).

(

Накази Держмитслужби від 10.08.2009 р. № 735, від 10.08.2009 р. № 736 набрали чинності з 18.09.2009 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі