Теми статей
Обрати теми

Про деякі питання адміністрування податку на додану вартість

Редакція БТ
Постанова від 09.09.2009 р. № 999

Кабінет Міністрів України

 

Про деякі питання адміністрування податку на додану вартість

 

Постанова від 9 вересня 2009 року № 999

 

З метою реалізації положень

Закону України «Про податок на додану вартість» та упорядкування адміністрування податку на додану вартість:

1.

Визнати такими, що втратили чинність, пункт 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 липня 2009 р. № 757 «Деякі питання адміністрування податків, зборів (обов’язкових платежів)» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 липня 2009 р. № 838 «Про врегулювання деяких питань адміністрування податку на додану вартість».

2.

При виникненні права платника податку на податковий кредит на підставі податкової накладної, отриманої у попередніх звітних періодах, платник податку самостійно згідно з Законом України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» зазначає у податковій декларації з податку на додану вартість відомості такої податкової накладної, визначені реєстром отриманих та виданих податкових накладних, відповідно до підпункту 7.2.8 пункту 7.2 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість».

Нарахування податкового кредиту з використанням податкової накладної, отриманої у попередніх звітних періодах з порушенням

підпункту 7.5.1 пункту 7.5 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість» є підставою для проведення позапланової виїзної перевірки такого платника податку органами державної податкової служби.

3.

У разі встановлення органами державної податкової служби факту виписування податкових накладних, згідно з якими платником податку — постачальником товарів (послуг) не задекларовані податкові зобов’язання, органи державної податкової служби мають право вжити заходів з анулювання реєстрації цього платника податку на додану вартість відповідно до вимог Закону України «Про податок на додану вартість».

У разі анулювання реєстрації платник податку має право оскаржити це рішення протягом десяти робочих днів з дня отримання такого рішення відповідно до передбаченої законодавством процедури та в Міжвідомчій експертній раді з вирішення спірних питань щодо застосування податкового законодавства при Державній податковій адміністрації України. За умови оскарження такого рішення воно не набирає законної сили до завершення процедури адміністративного та/або судового оскарження.

 

Прем’єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі