Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних

Редакція БТ
Наказ від 19.08.2009 р. № 316

ДОТАЦІЇ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ БЕЗРОБІТНИХ:

до Порядку надання внесено зміни

 

Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 19.08.2009 р. № 316

«Про внесення змін до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних»

 

Наказом

, що коментується, Мінпраці внесло зміни до Порядку надання роботодавцю дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженого наказом Мінпраці від 10.01.2001 р. № 1 (далі — Порядок).

Унесені до

п. 7 Порядку зміни змінюють порядок розрахунку дотації у разі, коли працівник відпрацював у роботодавця повний місяць, а термін надання дотації припиняється в середині місяця, або коли працівник відпрацював неповний місяць, і його заробітна плата перевищує середній рівень зарплати за всіма видами економічної діяльності.

Наведемо формули для розрахунку сум дотацій.

Випадок 1

. Працівник відпрацював у роботодавця повний місяць, а термін надання дотації припиняється в середині місяця. Зарплата працівника в цьому випадку перевищує середній рівень зарплати за всіма видами економічної діяльності у відповідній області (ЗПсер) (оновлений абзац третій п. 7 Порядку):

Днд = ЗПсер : РДз

х РДд,

де

Днд — розмір дотації за місяць, у якому припиняється надання дотації;

РДз

— кількість установлених законодавством робочих днів у цьому місяці;

РДд

— кількість робочих днів, за які надається дотація.

Випадок 2

. Працівник відпрацював неповний місяць, його зарплата в цьому випадку перевищує середній рівень зарплати за всіма видами економічної діяльності у відповідній області (оновлений абзац четвертий п. 7 Порядку):

Д = ЗПсер : РДз

х РДвідпр,

де

Д — розмір дотації за місяць, в якому працівник відпрацював неповний місяць;

РДвідпр

— кількість робочих днів, відпрацьованих працівником відповідно до табеля обліку використання робочого часу.

До внесення змін суму дотації в таких випадках розраховували виходячи з календарних, а не робочих днів, що було незрозуміло, адже дотація покриває витрати на оплату праці роботодавця, а зарплату роботодавець нараховує саме за відпрацьовані робочі дні, а не календарні.

Наказ, що коментується, набрав чинності з дня опублікування — з 21 вересня 2009 року (опубліковано в бюлетені «Офіційній вісник Україні» від 21.09.2009 р. № 70).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі