Теми статей
Обрати теми

На залізниці запроваджується система продажу електронних квитків

Редакція БТ
Наказ від 18.12.2009 р. № 1318/717

На залізниці запроваджується система продажу електронних квитків

 

Мінтрансзв’язку і ДПАУ спільним наказом затвердили зміни до

Порядку оформлення розрахункових та звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті, затвердженого наказом ДПАУ і Міністерства транспорту України від 24.10.01 р. № 712/431.

Порядок

доповнено двома новими термінами — «електронний проїзний (перевізний) документ» і «посадочний документ», а також викладено в новій редакції визначення поняття «проїзний (перевізний) документ». Відповідно до змін:

1)

проїзний (перевізний) документ (далі — ППД) — розрахунковий документ установленої форми, оформлений на відповідному бланку ППД або сформований в електронному вигляді згідно з вимогами Порядку і чинним законодавством, що засвідчує укладення договору між залізницею та пасажиром (вантажовласником) на проїзд (перевезення вантажу, вантажобагажу, багажу) і видається пасажиру (відправнику, одержувачу багажу, вантажобагажу, вантажу) після оплати ним вартості цієї послуги;

2)

електронний проїзний (перевізний) документ (далі — ЕППД) — документ, сформований автоматизованою системою в електронно-цифровій формі, що є договором на перевезення пасажира (багажу). Оплата за ЕППД здійснюється безготівковим способом з використанням банківських платіжних карток чи банківським переказом;

3)

посадочний документ (далі — ПД) — це візуальне відображення ЕППД або його частини на паперовому чи електронному носії інформації (мобільний телефон, компактний персональний комп'ютер, чіп-карта тощо), яке містить захисний код і зчитується відповідним пристроєм.

ПД роздруковується пасажиром (перевізником тощо) або записується на електронний носій (мобільний телефон, компактний персональний комп'ютер, чіп-карту тощо). ПД, роздрукований на паперовому носії,

не є документом суворої звітності та не має реквізитів «серія» і «номер бланка».

При цьому

ЕППД може бути замінено на ППД на паперовому носії (суворої звітності).

В ЕППД обов'язковим елементом візуального відображення є його

захисний код.

Інформація про кожний ЕППД знаходиться в базі даних автоматизованої системи управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці, має відповідний показник стану (статусу), що дозволяє перевізнику отримувати інформацію з моменту оформлення до закінчення поїздки. ЕППД мають такі статуси: придатний для здійснення поїздки; зареєстрований у вагоні; замінений на бланку суворої звітності; повернений.

Також змінами установлено, що оформлення ППД для перевезення пасажирів, вантажів, багажу, вантажобагажу дозволяється здійснювати (крім раніше встановлених способів) з використанням стаціонарного та мобільного зв'язку, Інтернету або з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування.

(Спільний наказ Мінтрансзв’язку, ДПАУ від 18.12.09 р. № 1318/717, чинний з 02.04.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі