Теми статей
Обрати теми

Реклама алкоголю і тютюну у ЗМІ: нюанси від Мін’юсту

Редакція БТ
Лист від 25.02.2010 р. № 32-32-69

Реклама алкоголю і тютюну у ЗМІ: нюанси від Мін’юсту

 

Нагадаємо,

що з 1 січня 2010 року набрали чинності зміни, унесені Законом України від 18.03.08 р. № 145-VI до Закону України «Про рекламу» від 03.07.96 р. № 270/96-ВР, якими заборонено рекламу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, знаків для товарів та послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої та тютюнові вироби, зокрема в усіх друкованих засобах масової інформації (крім спеціалізованих видань).

Мін'юст (ураховуючи роз'яснення Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації щодо визначення видання як спеціалізованого) повідомив, що

видання може вважатися спеціалізованим за наявності зазначення у свідоцтві про державну реєстрацію спеціальної категорії читачів та/або тематичної спрямованості.

Тому засновникам друкарських ЗМІ, що мають намір зареєструвати/перереєструвати відповідне друковане ЗМІ, Мін'юст рекомендує виходити з того, що критеріями віднесення певного друкованого засобу масової інформації до спеціалізованих видань, в яких дозволяється реклама алкогольних напоїв та/або тютюнових виробів, можуть бути

наявність і зазначення у свідоцтві спеціальної категорії читачів (осіб, які здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів) та/або спеціальної тематичної спрямованості (висвітлення питань виробництва, обігу та споживання алкогольних напоїв та/або тютюнових виробів), виду видання за цільовим призначенням — спеціалізоване.

Реєстраційний збір за реєстрацію подібних змін становить

20 % установленого реєстраційного збору.

(Лист Мін'юсту від 25.02.10 р. № 32-32-69)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі