Теми статей
Обрати теми

Чи подається звітність з екозбору за І квартал, якщо викиди здійснюватимуться починаючи з ІІ кварталу

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Чи подається звітність з екозбору за І квартал, якщо викиди
здійснюватимуться починаючи з ІІ кварталу

 

Організація була платником збору за забруднення навколишнього природного середовища у минулому році. Чи слід звітувати про збір за забруднення навколишнього природного середовища за І квартал 2010 року, якщо в цьому кварталі не експлуатувалося джерело забруднення — автомобіль? У II кварталі планується поновити експлуатацію автомобіля.

 

Відповідно до

ст. 14 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.91 р. № 1251-ХІІ до загальнодержавних податків і зборів (обов’язкових платежів) належить збір за забруднення навколишнього природного середовища.

Податковий розрахунок

збору складається за правилами, встановленими Інструкцією щодо складання податкового розрахунку збору за забруднення навколишнього природного середовища, затвердженою наказом ДПАУ від 17.03.05 р. № 111 (далі — Інструкція) і подається платниками збору за квартал, півріччя, дев'ять місяців та рік з початку звітного календарного року (пп. 1.4 та 3.1 Інструкції).

Якщо

платник збору за забруднення навколишнього природного середовища у I кварталі поточного звітного календарного року не здійснював експлуатацію пересувних джерел забруднення, а розпочне їх експлуатацію з II кварталу, то такий платник повинен подавати розрахунок збору з початку року, оскільки він перебуває на обліку в податкових органах як платник збору за забруднення навколишнього природного середовища і заяву про зняття його з обліку не подав.

 

Наталія КИРПА — начальник відділу
 масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян
 ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі