Теми статей
Обрати теми

Про соціальну додаткову відпустку

Редакція БТ
Лист від 19.02.2010 р. № 48/13/116-10

ВІДПУСТКА «НА ДІТЕЙ»:

якщо у 2010 році надається відпустка за 2009 рік,
то її тривалість становить 7 календарних днів

 

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 19.02.10 р. № 48/13/116-10

«Про соціальну додаткову відпустку»

 

Лист

, що коментується, присвячено питанням надання соціальної додаткової відпустки працівникам, які мають дітей (так званої відпустки «на дітей»)*. Ще раз нагадаємо, що така відпустка обов'язково надається (ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР; далі — Закон про відпустки):

— жінці, яка працює та має двох чи більше дітей віком до 15 років;

— жінці, яка має дитину-інваліда;

— жінці, яка всиновила дитину;

— одинокій матері;

— одинокому батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі і в разі тривалого перебування матері в лікувальній установі);

— особі, яка взяла дитину під опіку.

* Докладно про це читайте у статті «Додаткова відпустка «на дітей» // «БТ», 2007, № 34, с. 14; ком. «Додаткова відпустка «на дітей»: як розлученій жінці підтвердити статус одинокої матері» // «БТ», 2009, № 49, с. 9; ком. «Додаткова відпустка «на дітей»: як рахувати підстави для надання — Мінпраці підтверджує свою позицію» // «БТ», 2009, № 46, с. 9.

Починаючи з 2010 року тривалість такої відпустки становить 10 календарних днів щороку без врахування святкових та неробочих днів, а за наявності декількох підстав для надання такої відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів. До 2010 року тривалість такої відпустки становила 7 і 14 календарних днів відповідно.

У цьому листі Мінпраці роз'яснило таке.

По-перше

, строку давності щодо надання відпустки «на дітей» у законодавстві немає. Інакше кажучи, у 2010 році працівнику може бути надано таку відпустку за будь-який рік (роки) з попередніх років, якщо з будь-яких причин таку відпустку не було використано працівником своєчасно. Крім того, при звільненні працівнику має бути надано невикористані відпустки «на дітей» за всі попередні роки або виплачено компенсацію за них.

По-друге

, згідно зі ст. 58 Конституцій України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі. У зв'язку з цим при наданні у 2010 році відпустки «на дітей» за попередні роки її тривалість становить 7 календарних днів, а за наявності декількох підстав — 14 календарних днів. Абсолютно з цим згодні.

По-третє

, Мінпраці нагадує, що відпустка «на дітей» є соціальною та не належить до щорічних відпусток. З цього випливає, що ця відпустка може надаватися в будь-який час протягом календарного року незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини — до чи після. Наприклад, працівниця перебуває в законному шлюбі та має двох дітей віком 5 і 15 років (причому 15 років дитині виповнилося 5 січня 2010 року). Така працівниця в будь-який час протягом 2010 року має право на 10 календарних днів додаткової оплачуваної відпустки, незважаючи на те що на момент надання такої відпустки старшій дитині вже може виповнитися 15 років. Якщо з будь-якої причини працівниця не використає цю відпустку у 2010 році та не отримає за неї компенсацію, то вона зможе використати ці дні відпустки в наступних роках, тобто право на цю відпустку не пропадає, а просто переноситься на наступні роки.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі