Теми статей
Обрати теми

Про розгляд звернення

Редакція БТ
Лист від 21.04.2010 р. № 04-29-794

ЛІКАРНЯНИЙ ЛИСТок ПОТРІБНО ОПЛАТИТИ,

навіть якщо працівник надав його зі значним запізненням

 

Лист Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 21.04.10 р. № 04-29-794

«Про розгляд звернення»

 

У

листі, що коментується, Фонд соцстрахування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФТВП) дає відповіді на низку запитань.

1. Листок непрацездатності слід оплатити навіть у тому випадку, якщо його надано зі значним запізненням.

ФТВП запитали: чи потрібно оплачувати лікарняний, якщо працівник хворів під час щорічної відпустки та надав листок непрацездатності тільки через кілька місяців після закінчення такої відпустки. Фонд відповідає ствердно: строку позовної давності для надання листка непрацездатності до оплати чинним законодавством не передбачено, тому, незважаючи на запізнення, такий лікарняний підлягає оплаті в загальновстановленому порядку. Нагадаємо, що згідно зі ст. 11 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі Закон про відпустки), якщо на щорічну відпустку припадають дні хвороби, засвідченої в установленому порядку, то така відпустка переноситься на інший період або продовжується. У свою чергу, дні хвороби, що настала під час перебування застрахованої особи у щорічній (основній або додатковій) відпустці, підлягають оплаті в загальновстановленому порядку (ч. 2 ст. 35 Закону № 2240*). Про те, як провадити перерахунок виплат у разі настання хвороби під час відпустки працівника, ми розповідали у статті «Хвороба у відпустці — порядок оплати днів хвороби та відпустки» // «БТ», 2009, № 32, с. 16.

* Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.01 р. № 2240-III.

У

листі, що коментується сьогодні, ФТВП зазначає, що в такому разі коригування показників Звіту за ф. Ф4 ФСС з ТВП потрібно здійснювати через виправлення помилки відповідно до Порядку № 123**. На наш погляд, такий підхід є не зовсім правильним. Справа в тому, що рішення про призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування на підставі наданих документів. При цьому згідно з ч. 1 ст. 52 Закону № 2240 документи для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах розглядаються не пізніше десяти днів з дня їх надходження . Виходячи з цього вважаємо, що оплату наданого із запізненням лікарняного листка потрібно нараховувати в тому звітному періоді, в якому комісія (уповноважений) прийняла відповідне рішення. У зв'язку з цим вимога ФТВП про коригування показників звітності за минулий період, на наш погляд, є не зовсім обґрунтованою.

** Порядок виправлення помилок минулих звітних періодів у звітності страхувальників по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 25.12.03 р. № 123.

Наданий через кілька місяців лікарняний листок дає бухгалтеру підставу для проведення перерахунку сум відпускних (сторнуються відпускні за не використані у зв'язку з хворобою дні відпустки) та нарахування лікарняних. При цьому результати такого перерахунку слід відображати у фонді оплати праці поточного місяця, керуючись п.п. 1.6.2 Інструкції № 5***. Згідно з цією нормою, якщо нарахування фонду оплати праці здійснюється за попередній період, зокрема у зв'язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виправленням помилок, вони відображаються у фонді оплати праці того місяця, в якому було здійснено нарахування. Відповідно жодних коригувань у звітності в цьому випадку здійснювати, на наш погляд, не потрібно. Однак ще раз зауважимо, що ФТВП у листі, що коментується, вважає інакше.

2. Застосування обмеження на оплату днів хвороби сезонних та тимчасових працівників

. Згідно з ч. 2 ст. 35 Закону № 2240 особам, які працюють на сезонних і тимчасових роботах, допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, надається не більше ніж за 75 календарних днів протягом календарного року . У зв'язку з цим ФТВП запитали: чи поширюється це обмеження на особу, яка тимчасово виконує обов'язки відсутнього кочегара. Фонд дав негативну відповідь, ґрунтуючись на тому, що робота кочегара не входить до Списку сезонних робіт і галузей****. У зв'язку з цим, як зазначено в листі, що коментується, допомога по тимчасовій непрацездатності такому працівнику оплачується за рахунок коштів ФТВП, починаючи з шостого дня хвороби (перші п'ять днів хвороби оплачує роботодавець) і до відновлення працездатності або встановлення МСЕК інвалідності, як це передбачено ст. 2 Закону № 2213*.

**** Список сезонних робіт і сезонних галузей, затверджений постановою КМУ від 28.03.97 р. № 278.

* Закон України «Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного страхування» від 11.01.01 р. № 2213-III.

Дозволимо собі деяке уточнення. Установлене ч. 2 ст. 35 Закону № 2240 обмеження (допомога виплачується не більше ніж за 75 календарних днів з розрахунку на календарний рік) поширюється не тільки на сезонних, а й на тимчасових працівників. Тимчасовими працівниками і службовцями згідно з п. 1 Указу № 311** вважаються робітники та службовці, прийняті на роботу строком до двох місяців, а для заміщення тимчасово відсутніх працівників, за якими зберігається їх місце роботи (посада), — до чотирьох місяців. Про те, що норми цього Указу в частині, яка не суперечить чинному законодавству, є на сьогодні чинними, ідеться, зокрема, у листі Мінпраці від 26.01.08 р. № 30/13/84-08. У зв'язку з цим, якщо особа, прийнята на роботу для заміщення тимчасово відсутнього працівника, підпадає під визначення тимчасового працівника, то при оплаті днів хвороби, яка настала під час дії такого строкового трудового договору з нею, потрібно враховувати обмеження, установлене ч. 2 ст. 35 Закону № 2240. Розрахунок середньої зарплати для оплати днів хвороби тимчасовим працівникам здійснюється за останні шість календарних місяців або меншу кількість повних відпрацьованих місяців (з 1-го до 1-го числа) перед настанням страхового випадку***.

** Указ Президії Верховної Ради СРСР «Про умови оплати праці тимчасових працівників та службовців» від 24.09.74 р. № 311-IX.

*** Докладніше див. статтю «Сезонні та тимчасові працівники — використовуємо нетривалі трудові відносини» // «БТ», 2010, № 18, с. 18.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі