Теми статей
Обрати теми

Особливості укладення договору підряду між підприємцем та звичайною фізичною особою

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Особливості укладення договору підряду між підприємцем та звичайною фізичною особою

 

Приватний підприємець — платник єдиного податку, який не має найманих працівників, планує укласти договір підряду на виконання робіт з фізичною особою, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності. Що потрібно враховувати укладаючи такий договір?

(м. Луганськ)

 

Договір підряду між фізичною особою — підприємцем (ФОП) і фізичною особою, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності, є цивільно-правовим договором (ЦП-договір), а не трудовим. Це означає, що відносини за ним регулюють норми

ЦКУ, а не КЗпП.

Згідно зі

ст. 837 ЦКУ під договором підряду розуміють договір, відповідно до якого одна сторона (підрядник) зобов’язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням іншої сторони (замовника), а замовник зобов’язується прийняти і оплатити виконану роботу. Договір підряду може укладатися на виготовлення, оброблення, перероблення, ремонт речі або на виконання іншої роботи з передачею її результату замовнику.

Суб’єкт підприємницької діяльності, який укладає з фізичною особою договір підряду, а не трудовий договір, має враховувати певні нюанси:

1) цей договір

не потрібно реєструвати в центрі зайнятості, бо згідно зі ст. 241 КЗпП реєстрації в центрі зайнятості підлягає лише трудовий договір між ФОП та найманим працівником;

2) укладення такого договору не є підставою для внесення відповідного запису до трудової книжки виконавця договору, бо відносини з особою, яка виконує роботу за таким договором, не є трудовими, а сама особа не є найманим працівником для ФОП;

3) особу, яка працює за договором підряду, не потрібно враховувати:

для цілей дотримання обмежень, установлених для роботи на єдиному податку, щодо кількості найманих працівників (10 осіб). Це пояснюється тим, що згідно зі ст. 1 Указу про єдиний податок обмеження стосується лише осіб, які перебувають з єдиноподатником у трудових відносинах (податківці рахують їх за кількістю виданих довідок про трудові відносини з ФОП)*;

— при визначенні середньооблікової чисельності штатних працівників

для цілей працевлаштування інвалідів**, оскільки відповідно до п.п. 2.6.2 Інструкції № 286, особи, які виконують роботи за ЦП-договорами, до облікової кількості штатних працівників не включаються;

4) не потрібно здійснювати

доплату 50 % єдиного податку за особу, яка виконує роботу за ЦП-договором, та отримувати на неї довідку про трудові відносини з ДПІ, тому що така особа, як зазначалося вище, не перебуває у трудових відносинах з ФОП. Це підтверджує і ДПАУ у листі від 23.06.06 р. № 3498/А/17-0715.

* Звертаємо увагу на такий момент: на відміну від єдиноподатників-ФОП, єдиноподатники-юрособи при розрахунку обмеження щодо кількості найманих працівників (50 осіб), що дає право перебувати на спрощеній системі, мають ураховувати і осіб, з якими укладені договори підряду.

** Нагадаємо, що згідно зі ст. 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.91 р. № 875-XII у випадку коли у роботодавця, у тому числі і ФОП, показник середньооблікової кількості штатних працівників за рік становить 8 і більше осіб, то такі роботодавці зобов’язані працевлаштувати інвалідів. Див. також статтю «Звіт до фонду інвалідів: важливі особливості» // «БТ», 2010, № 6, с. 37.

Застосування договору підряду дещо спрощує оподаткування та оформлення відносин між ФОП та фізичною особою — непідприємцем. Але зловживати таким договором для оформлення відносин з фізичною особою не слід, тому що у випадку, коли робота, що виконується особою за договором підряду, матиме ознаки трудових відносин, такий договір може бути прирівняний до трудового, а ФОП та фізична особа — непідприємець можуть бути притягнені до відповідальності. Детальніше про це — у статті «Цивільно-правові договори: нюанси укладення з фізичними особами та оподаткування виплат» // «БТ», 2009, № 24, с. 16.

 

Сергій ДЕЦЮРА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі