Теми статей
Обрати теми

Визначення базового місяця при зміні посади

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Визначення базового місяця при зміні посади

 

Співробітниця працювала на одній посаді з окладом у розмірі 1074 грн. У листопаді перейшла на іншу посаду з окладом 899 грн. Як у такому разі визначити базовий місяць для нарахування індексації?

 

Механізм проведення індексації під час переходу працівника на іншу посаду

Порядком № 1078 не передбачено. Рішення про індексацію заробітної плати в таких випадках адміністрація підприємства може прийняти самостійно. Порядок проведення індексації може бути регламентовано в наказі керівника.

Тобто місяць переходу працівника на іншу посаду можна вважати базовим та індексацію за цей місяць не проводити. А з наступного за базовим місяця почати розрахунок індексу споживчих цін наростаючим підсумком для проведення індексації надалі.

Водночас на розсуд керівництва може бути прийнято й інше рішення: наприклад, місяць переходу працівника на іншу посаду не вважати базовим місяцем і проводити індексацію його заробітної плати, виходячи з останнього базового місяця за відповідною посадою.

При цьому, керуючись

п. 5 Порядку № 1078, у разі підвищення посадового окладу під час переходу працівника на іншу посаду місяць переходу слід вважати базовим при проведенні індексації.

У цьому випадку, якщо рішенням керівництва буде встановлено, що місяць переходу працівника на іншу посаду не вважається базовим для індексації, й ураховуючи при цьому, що відбулося зниження посадового окладу, індексацію необхідно буде продовжувати на індекси, визначені згідно з

Порядком № 1078.

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА,
 начальник відділу політики доходів і подолання бідності
 Міністерства праці та соціальної політики України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі