Теми статей
Обрати теми

За відсутності місцевих правил забудови громадянам замість вихідних даних будуть видавати будівельний паспорт

Редакція БТ
Наказ від 30.10.2009 р. № 459

За відсутності місцевих правил забудови громадянам замість вихідних даних будуть видавати будівельний паспорт

 

Мінрегіонбуд уніс зміни до

Типових регіональних правил забудови, затверджених наказом Держкомбуду від 10.12.2001 р. № 219, зокрема, виклав в новій редакції розділ 9.

У разі відсутності місцевих правил забудови

населеного пункту громадяни, які є власниками або користувачами земельних ділянок у селах, селищах та містах районного значення, замість вихідних даних можуть отримати у відповідному органі містобудування та архітектури будівельний паспорт об'єкта містобудування.

Цей паспорт є підставою для звернення (за потреби) власника або користувача земельною ділянкою, що підлягає забудові, до балансоутримувачів інженерних мереж або до відповідної експлуатувальної організації про надання технічних умов щодо інженерного забезпечення об'єкта містобудування, які можуть бути включені до складу будівельного паспорта.

Будівельний паспорт буде видаватися у місячний термін з дня подання письмової заяви до спеціально уповноваженого органу містобудування та архітектури для здійснення будівництва або реконструкції:

— житлових (садибних, котеджних та особняків), дачних і садових будинків загальною площею до 500 кв. м, у тому числі з господарськими та допоміжними приміщеннями у підвальному поверсі (I та II категорій складності);

— господарських будівель та споруд на садибних ділянках, індивідуальних гаражах.

Для отримання такого паспорта, крім письмової заяви, потрібно також надати:

— засвідчену нотаріально копію документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, або рішення органу місцевого самоврядування про передачу (надання) земельної ділянки під забудову із земель державної чи комунальної власності в порядку, визначеному законодавством України у сфері земельних відносин;

— технічний паспорт, виготовлений бюро технічної інвентаризації (у разі наявності на земельній ділянці існуючих та прийнятих в експлуатацію будівель та споруд).

(

Наказ Мінрегіонбуду від 30.10.2009 р. № 459; чинний з 05.02.10 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі