Теми статей
Обрати теми

Визначення базового місяця при встановленні доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Визначення базового місяця при встановленні доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника

 

Співробітниця незабаром іде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, а потім у відпустку для догляду за дитиною до трьох років. На час її відсутності для виконання її обов'язків призначається інша особа з установленням доплати за виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника.

Чи буде базовим місяць установлення доплати на час відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, а потім доплати на час відпустки для догляду до трьох років?

м. Харків

 

Пунктом 2 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078,

передбачено, що об'єктами індексації є доходи громадян, які отримані у гривнях на території України та не мають разового характеру, зокрема, оплата праці за ставками (окладами) або відрядними розцінками, доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, що мають постійний характер.

У цьому випадку період установлення доплати за виконання обов'язків тимчасово відсутньої працівниці слід розглядати як такий, що складається з двох частин: на час відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та на час відпустки для догляду за дитиною до трьох років.

Доплата за виконання обов'язків тимчасово відсутньої працівниці на час її відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами встановлюється іншому працівнику на короткий строк, що не є підставою вважати місяць її встановлення базовим при розрахунку індексу споживчих цін для проведення індексації.

У разі подальшого встановлення доплати за виконання обов'язків тимчасово відсутньої працівниці на період її відпустки для догляду за дитиною до трьох років можна вважати, що вона встановлюється працівнику на тривалий час і тому місяць установлення такої доплати слід прийняти за базовий згідно з

п. 5 Порядку № 1078.

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА,
 начальник відділу політики доходів
 і подолання бідності Міністерства праці
 та соціальної політики України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі