Теми статей
Обрати теми

Штрафні санкції за неподання Розрахунку транспортного податку за придбані автомобілі протягом року

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Штрафні санкції за неподання Розрахунку транспортного податку
за придбані автомобілі протягом року

 

Підприємство придбало декілька транспортних засобів і зареєструвало їх усі в органах ДАІ 29.12.2009 р., але вчасно не подало Розрахунок транспортного податку щодо придбаних транспортних засобів. Які штрафні санкції загрожують підприємству?

(м. Суми)

 

Нагадаємо, що згідно зі

ст. 5 Закону України «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів» у редакції від 06.12.2006 р. № 427-V за придбані транспортні засоби протягом року підприємство має подати до відповідного податкового органу в 10-денний термін після їх реєстрації в органах ДАІ Розрахунок суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів (далі — Розрахунок).

У випадку коли платник транспортного податку у визначений термін не подав відповідного

Розрахунку, на нього накладають один штраф у розмірі 10 нмдг (170 грн.) за кожне таке неподання або затримку (п.п. 17.1.1 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181-III).

При цьому слід мати на увазі, що у випадку коли платник транспортного податку здійснив

одночасну реєстрацію декількох транспортних засобів та не подав вчасно Розрахунок, то він має право подавати один Розрахунок на всі придбані транспортні засоби, зареєстровані в один день. І на нього буде накладатися один штраф у розмірі 170 грн. На це вказують податківці в Оглядовому листі від 09.07.2009 р. № 14316/7/17-0317.

Отже, якщо

підприємство зареєструвало декілька транспортних засобів в один день і вчасно не подало Розрахунок щодо придбаних транспортних засобів (як у нашому випадку), то воно може подати один Розрахунок за всі зареєстровані в один день транспортні засоби. При цьому у зв’язку з порушенням строку подання Розрахунку йому доведеться сплатити штраф у розмірі 170 грн.

 

Сергій ДЕЦЮРА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі