Теми статей
Обрати теми

Про втрату реєстраційного свідоцтва на реєстратор розрахункових операцій

Редакція БТ
Лист від 23.12.2009 р. № 13363/6/23-7015/1448

ВТРАТА РЕЄСТРАЦІЙНОГО СВІДОЦТВА НА РРО —

штрафних санкцій немає

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 23.12.2009 р. № 13363/6/23-7015/1448

«Про втрату реєстраційного свідоцтва на реєстратор розрахункових операцій»

 

У

листі, що коментується, ДПАУ розповіла про відповідальність за втрату реєстраційного свідоцтва на реєстратор розрахункових операцій (далі — РРО) та про порядок його відновлення.

1. Відповідальність за втрату свідоцтва РРО.

Як зауважила ДПАУ в листі, що коментувався, незважаючи на те що п. 4.6 Порядку № 614* передбачено забезпечення суб'єктом господарювання зберігання на місці проведення розрахунків реєстраційного свідоцтва на РРО, Законом про РРО** відповідальності за його втрату не передбачено.

* Порядок реєстрації, опломбування і застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затверджений наказом ДПАУ від 01.12.2000 р. № 614.

** Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР.

Водночас при втраті свідоцтва його необхідно відновити, оскільки воно може знадобитися при взятті РРО на облік за місцезнаходженням господарської одиниці (п. 2.8 Порядку № 614), при перереєстрації РРО (п. 2.9), при анулюванні реєстрації РРО (п. 2.11).

2. Відновлення загубленого свідоцтва РРО

. У нормативних актах, що регламентують застосування РРО, порядку відновлення загубленого реєстраційного свідоцтва на РРО не передбачено. У листі, що коментується, ДПАУ розповіла, як це можна зробити. При відновленні реєстраційного свідоцтва суб'єкт господарювання отримає його дублікат. Для цього йому необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації РРО заяву в довільній формі, зазначивши в ній:

— фіскальний номер РРО;

— номер загубленого реєстраційного свідоцтва;

— тип господарської одиниці;

— адресу господарської одиниці.

Якщо РРО використовується на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, то отриманий дублікат реєстраційного свідоцтва необхідно подати до органу ДПІ за місцем здійснення підприємницької діяльності для проставляння позначки про взяття на облік у реєстраційному свідоцтві.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі