Теми статей
Обрати теми

Заповнення форми № 1ДФ щодо особи, яка виконує роботи за цивільно-правовим договором

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Заповнення форми № 1ДФ щодо особи, яка виконує роботи
за цивільно-правовим договором

 

Підприємство уклало з фізичною особою договір підряду на термін з 16 по 25 грудня 2009 року. Винагорода за договором передбачена в сумі 2000 грн. Виплата винагороди відбулася у грудні. Як у цьому випадку заповнити ф. № 1ДФ за 4 квартал 2009 року, зокрема, як потрібно заповнювати графи про прийняття та звільнення з роботи?

(м. Харків)

 

Нагадаємо, що винагорода за договором цивільно-правового характеру для цілей Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV не підпадає під поняття «заробітна плата». У зв’язку з цим:

— при визначенні об’єкта оподаткування сума винагороди за договором не зменшується на суму утримання внеску до Пенсійного фонду;

— податкова соціальна пільга до таких доходів фізичних осіб не застосовується;

— у графах 3 та 3а ф. № 1ДФ відображаються суми фактично виплачених доходів, у графах 4 та 4а — фактично перерахована до бюджету сума податку з доходів протягом звітного кварталу.

Що стосується заповнення граф 6 «Дата прийняття на роботу» та 7 «Дата звільнення з роботи», то відповідно до п.п. 3.7 Порядку заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПАУ від 29.09.2003 р. № 451, у цих графах проставляють дату прийняття та звільнення з роботи тільки щодо тих фізичних осіб, які отримують заробітну плату на підприємстві. У нашому випадку фізична особа отримує винагороду за цивільно-правовим договором, а не зарплату, тому в цих графах потрібно проставляти прокреслення.

Виплату доходу за виконання робіт (послуг) за договорами цивільно-правового характеру у ф. № 1ДФ слід відображати з ознакою доходу «01».

Напевно, вас збентежило те, що винагороду за договором підряду у ф. № 1ДФ відображено з ознакою доходу «01» (як і зарплату). Однак для заповнення граф 6 та 7 це не має принципового значення.

 

Сергій ДЕЦЮРА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі