Теми статей
Обрати теми

Чи нараховується ПДВ при внесенні до статутного фонду основних фондів

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Чи нараховується ПДВ при внесенні до статутного фонду основних фондів

 

Юридична особа — платник ПДВ, яка є засновником підприємства, зробила внесок до статутного фонду у вигляді основних фондів. Чи потрібно нараховувати податкові зобов'язання з ПДВ у цьому випадку?

 

Згідно з

п.п. 3.1.1 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР (далі — Закон) об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з поставки товарів та послуг, місце поставки яких знаходиться на митній території України.

З метою оподаткування ПДВ під поставкою товарів розуміють будь-які операції, що здійснюються згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на такі товари за компенсацію незалежно від строків її надання, а також операції з безоплатної поставки товарів (результатів робіт) і операції з передачі майна орендодавцем (лізингодавцем) на баланс орендаря (лізингоотримувача) відповідно до договорів фінансової оренди (лізингу) або поставки майна згідно з будь-якими іншими договорами, умови яких передбачають відстрочення оплати та передачу права власності на таке майно не пізніше дати останнього платежу (

п. 1.4 Закону).

На сьогодні

Закон не містить норми, згідно з якою не є об'єктом оподаткування або звільнено від оподаткування ПДВ операції з передачі основних фондів як внеску до статутного фонду юридичної особи для формування її цілісного майнового комплексу в обмін на емітовані нею корпоративні права.

Таким чином,

операції з передачі платниками ПДВ основних фондів як внеску до статутного фонду юридичної особи є об'єктом оподаткування та підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах за ставкою 20 %.

 

Наталія КИРПА
начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи
та звернень громадян ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі